Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalna politika

Skrbnici će paziti na interese djece između suda i roditelja

Milanka Opačić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
06.09.2014.
u 08:00

Stupanjem na snagu novog Obiteljskog zakona 1. rujna, Centar ima ulogu zastupanja djece u brakorazvodu roditelja te odraslih osoba s mentalnim teškoćama kojima se ograničava poslovna sposobnost

U sukobu roditelja, djeca plaćaju najvišu cijenu. Centar za posebno skrbništvo pomagat će toj djeci između suda i roditelja, utvrditi njihove želje i zaštititi interese – rekla je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, jučer pri obilasku zagrebačkog Centra za posebno skrbništvo, koji djeluje i u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Stupanjem na snagu novog Obiteljskog zakona 1. rujna, Centar ima ulogu zastupanja djece u brakorazvodu roditelja te odraslih osoba s mentalnim teškoćama kojima se ograničava poslovna sposobnost, rekla je ravnateljica Centra Karolina Šestak.

Struka je zadovoljna novim zakonskim rješenjima, istaknula je Božena Horvat Alajbegović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb, jer nude kvalitetniju skrb djeci i posebnim kategorijama osoba. Pravnike u Centru Ministarstvo plaća iz svog proračuna.

>> 'U oprost dugova ne ulaze oni koji igraju nepošteno'

Komentara 7

Avatar film
film
10:43 06.09.2014.

....ganut sam skoro mi potekle suze,opanka brine o našoj djeci...

Avatar ivica48
ivica48
10:25 06.09.2014.

Sad gradjani trebaju tuzit Opacicku i atsku vlast u Strasburu kako mogu oni naplatit od Bake i djeda alementaciju a djeca su punoljetna to samo ima u nasoj Hrvatskoj kakvi su u vladi Masoni

JA
james49
09:22 06.09.2014.

Svi su ti zakoni, mislim dobri. Problem je u provođenju. Svi su Hrvatski zakoni dobri. Ali svi imaju isti problem, provođenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije