Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerske slobode

Škotski kardinal O\'Brien pozvao kršćane da ponosno istaknu križ

\'kriz 78048421\'
Arhivska fotografija
07.04.2012.
u 18:58

Podrška je to i dvjema radnicama koje se na Europskom sudu za ljudska prava bore za svoje pravo da nose križ na poslu.

Škotski kardinal Keith O\'Brien pozvao je sve kršćane da ponosno nose i istaknu križeve svaki dan, prenosi BBC dio uskršnje poruke najistaknutijeg katoločkog svećenika u Velikoj Britaniji.

Kardinal O\'Brien u sutrašnjoj propovijedi pozvat će sve vjernike da Kristov križ nose svakog dana, što je svojevrsni odgovor na sve snažniju marginalizaciju religije ne samo u Velikoj Britaniji već diljem Europe.

Ova poruka prvog čovjeka katoločke crkve u Škotskoj podrška je i dvjema radnicama koje su u sporu na Europskom sudu za ljudska prava. Naime, bivša medicinska sestra Shirley Chaplin i bivša zaposlenica British Airwaysa Nadia Eweida pred tim sudom bore se za prava svih radnika da slobodno nose križ na poslu.

Komentara 95

PR
promatrac1965
23:10 07.04.2012.

Bravo gospodine kardinale! I javno ocitovanje je svjedocanstvo i navjestanje.

AA
aabbcc
19:26 07.04.2012.

. Vjerski lideri bi morali imati malo vise tolerancije. Sta ako sutra i Hodja pozove medicinke muslimanke da svoje pacijente lijece sa kuranom u Londonu..onako iz inata, inataa, inattaa..., jer ih rodila Fata !!

OB
-obrisani-
18:24 08.04.2012.

Sretan i blagoslovljen Uskrs !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije