Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazani koncerti

Škoru neće Imotski, pjevat će u Zmijavcima

Miroslav Škoro
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
08.08.2019.
u 18:35

Za Škorin koncert u Našicama Turistička zajednica zaključila je da ne može zatvoriti financijsku konstrukciju, tj. da nema dovoljno novca za najam dvorane; u Imotskom je odbijen iako je trebao koncertirati besplatno

Opstruiraju li HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici općina koncerte Miroslava Škore, pitanje je na koje smo danas pokušali dobiti odgovor, nakon što je Novi list objavio kako su ovom pjevaču, ujedno i predsjedničkom kandidatu, otkazani koncerti u gradovima Imotskom i Našicama te u općinama Rugvica i Gradin. Iz HDZ-ove središnjice, očekivano, odgovaraju kako nema govora o bilo kakvoj organiziranoj opstrukciji.

– Riječ je o najobičnijem podmetanju i manipulaciji – tvrdi izvor blizak vodstvu HDZ-a i dodaje da je laž i tvrdnja Škorina menadžmenta da pjevač skupove ne koristi za političku promociju. Da to nije točno, kažu u HDZ-u, pokazuje snimka njegova koncerta u Tomislavgradu, na kojem ljude otvoreno poziva da glasaju za njega.

Kombinacija svirke i politike

U Škorinu menadžmentu kažu, pak, kako ni sami ne mogu govoriti o političkoj opstrukciji kada je riječ o Našicama, Rugvici i Gradinu.

– U Našicama je Turistička zajednica zaključila da ne može zatvoriti financijsku konstrukciju, odnosno da nema dovoljno novca za najam dvorane i drugo. O tome su nas pristojno i na vrijeme obavijestili, a takve se situacije događaju i tim ljudima ništa ne zamjeramo – kazali su nam u Škorinu menadžmentu.

No stvari su potpuno drukčije kada je riječ o otkazivanju koncerta u Imotskom. Škoro je u tom gradu trebao nastupiti potpuno besplatno, što ne bi bio prvi koncert koji je ovaj pjevač poklonio gradu i Imotskoj krajini, no gradonačelnik Ivan Budalić sada je takav poklon otklonio. Do Budalića danas nismo uspjeli doći, no na službenim stranicama Grada Imotskog osvanuo je demanti u kojem gradonačelnik kaže da su tvrdnje o otkazivanju koncerta iz političkih razloga dezinformacija te da sa Škorom uopće nije bilo kontakata u vezi s organizacijom koncerta za Dan Grada.

– Jedini kontakt Grada s Miroslavom Škorom bio je prošle godine kad je nastupio u povodu dolaska vatrenih u Imotski. Miroslav Škoro je dobrodošao u naš i svoj grad, ali od njegovog tima očekujemo da to najavi unaprijed i na vrijeme te da poštuje proceduru. Na kraju, kako će tko kombinirati svoje umjetničke gaže i političke ambicije, stvar je osobne savjesti. Grad Imotski u to se nije miješao i neće se miješati - poručio je Budalić.

Dan poslije Vatre

Iz Škorina tima, međutim, iznose posve drugu priču.

– Mi smo davno dogovorili nastup u Imotskom 1. kolovoza, dan uoči Dana Grada. Zamišljeno je da bi Škoro s bendom nastupio na pozornici na kojoj je dan kasnije koncert održala grupa Vatra, a sve skupa Grad ne bi koštalo ni lipe. Međutim prije mjesec do mjesec i pol koncert je naprasno otkazan bez obrazloženja – tvrde nam u pjevačevu menadžmentu. Kažu da o tome nisu htjeli javno govoriti, ali kako je Imotski mala sredina, priča se proširila pa im je HVIDR-a ponudila da 12. kolovoza nastupe u Zmijavcima. U toj će u toj općini, kažu, zato održati koncert kao poklon Imotskoj krajini.

Ključne riječi

Komentara 14

AN
antonelić
19:09 08.08.2019.

svaka čast zmijavčanima ... izgleda da se i njima ukazalo svjetlo bož. istine ... u mjestu u kojem je kolinda na prošlim izborima dobila 96 % glasova okrenuli su ploču i odfikarili dr.kolindu ... zašto ? ... 1. škoro je iskreni vjerodomoljub iako nije bio tu 91. , 2. škoro ljepše pjeva od dr.kolinde što nije za podcijeniti , 3. škoro može popiti više od dr.kolinde a da mu se ne pomuti pamet i jezik , 4. škoro može više obećati od dr.kolinde jer dr.kolinda ne može više ništa obećati jer je postala prozirna sa svojim obećanjima ( blagostanje i prosperitet , uspravnica tri mora i demografska obnova itd itd , bla bla ...)

BO
borcanac
13:13 10.08.2019.

A zasto ga nace Imotski . Pa roditeji su njegovi iz Imotskog Pametnom dovoljno

KO
Kora
11:31 09.08.2019.

Što kazati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije