Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE GOVORE O NEDOSTACIMA'

Škoro protiv brzog uvođenja eura: Pada mi na pamet film 'Tko je ovdje lud?'

Screenshot
14.07.2020.
u 11:22

Svjesni smo da uvođenje eura ima pozitivne strane, ali smatramo da se u javnosti nedovoljno govori o nedostacima, tvrdi Vučemilović

Održana je konferencija za medije Domovinskog pokreta vezana uz uvođenje eura i aktualne političke situacije.  

Vesna Vučemilović istaknula je kako, prema istraživanjima, građani nemaju informacije o tome što uvođenje eura zapravo donosi. Tvrdi da se oni "najviše plaše kako će to utjecati na njihov životni standard". 

O uvođenju eura dalje govori: "Svjesni smo da ima pozitivne strane, ali smatramo da se u javnosti nedovoljno govori o nedostacima". Kao nedostatke koje spominje, Vučemilović navodi udarac na životni standard te gubitak monetarnog suvereniteta. 

Također, osvrnula se na pismo namjere koje su potpisali ministar financija Zdravko Marić i guverner HNB-a Boris Vujčić. Naime, planira se smanjiti udio države u imovini nekih poduzeća pa Vučemilović smatra da "treba transparentno reći koja poduzeća idu u privatizaciju". 

"Javnost treba biti upoznata tko će i kako privatizaciju provoditi", smatra. 

"Postoji opasnost da će doći do 'zaokruživanja', a zaokruživat će se na više, posebno u uslužnom sektoru i to će biti udar na živote građana", tvrdi Vučemilović. 

Predsjednik stranke Miroslav Škoro također se osvrnuo na uvođenje eura i rekao: 

"Mi živimo u vremenu i prostoru u kojemu meni sve češće pada na um američki film 'Tko je ovdje lud?'. U prvih sedam dana ključni potez stranke koja je pobijedila na izborima je da inaugurira uvođenje eura. To bitno neće djelovati ni na gospodarske cikluse ni na gospodarstvo Republike Hrvatske. Sada imamo situaciju da ćemo napraviti samokonverziju i stvoriti građanima određene probleme", tvrdi Škoro i dodaje kako Domovinski pokret smatra da bi se trebalo pitati građane. 

"U osnovi čini mi se da monetarno gubimo suverenitet i iz nekog razloga srljamo u uvođenje eura", tvrdi Škoro i dodaje kako smatra da će to samo nekome pogodovati te ćemo "samo imati neke nove bogataše". 

Na pitanje zašto je odbio sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem odgovorio je: "pričamo o ovom što je bitno, no najvažnije ja kavica s gospodinom Plenkovićem". 

Nakon tog je komentara nastavio s odgovorom na pitanje i rekao kako postoje načini kako se protokoliraju sastanci. Smatra da treba razgovarati, no da je riječ o ozbiljnoj situaciji za koju je protokol nužan. 

"Ja ne pijem kavu, ja pijem čaj", dodao je. 

Komentara 11

SN
Snowman
15:18 14.07.2020.

Nema izlaza , samo kad direktive iz Brüssel-a dodu salutirati i " Ja wohl" reci. Idete kao guske u maglu. Mozda ste vi pametniji od Ceha, Danaca i drugih.

DU
Deleted user
21:27 14.07.2020.

Kriza je kakva je i sve je gotovo nesigurno. Imam nešto ušteđevine i u dilemi sam da li da ju ostavim u banci ili podignem i promijenim u neku stranu valutu. Kuna ako značajno padne nikada se neće oporaviti. Nadam se da nisam jedini u takvoj dilemi.

MU
Muka
07:43 30.08.2020.

Danas će biti lijepi sunčan i konačno neradni dan. Neće mi ga nitko pokvarit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije