Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽELE SKRENUTI PAŽNJU'

Škoro: Plenković je zadužio Anušića za napad na Domovinski pokret i mene osobno

Miroslav Škoro i Ivan Penava u Vukovaru najavili kako zajedno izlaze na parlamentarne izbore
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
31.05.2020.
u 18:04

- Andrej Plenković dobro zna da će se spomenute i druge afere krajnje negativno odraziti na izborne rezultate njegove stranke. Zato je Ivana Anušića zadužio za napad na mene osobno i Domovinski pokret, a posebice nakon objave da će izbornu listu u 5. izbornoj jedinici predvoditi nesalomljivi gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava - smatra Škoro

Miroslav Škoro, osnivač Domovinskog pokreta, na svom Facebook profilu komentirao je današnje izjave Ivana Anušića koji se obrušio na njega. Škoro je ocijenio kako se "posljednjih dana i tjedana vođama političkih kartela, zvanih SDP i HDZ, ne cvjetaju ruže" te da je se Anušićevim napadima koji dolaze po nalogu premijera Andreja Plenkovića pokušaj da se skrene pozornost javnosti s afera.

- Niz izjava predsjednika Republike i stvarnog vođe SDP-a Zorana Milanovića, a posebice njegove nesuvisle riječi o tome kako će tek razmisliti hoće li izaći na izbore ili ne, kao i demonstrativno i drsko nepoštivanje hrvatskih zakona, koje je započeo izjavama o HOS-u, a nastavio izjavama o Danu državnosti, stvaraju u javnosti dojam da mu se duševno stanje pogoršava te da će teško dočekati kraj mandata na Pantovčaku. S druge strane, niska koruptivnih i kriminalnih afera koja godinama prati HDZ, krešendo je doživjela u, za tu stranku, nezgodnom vremenu. Uhićenja političke princeze te stranke, Josipe Rimac i niza državnih dužnosnika i činovnika Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, još jednom su pokazala da HDZ funkcionira kao uhljebničko-koruptivni kartel. Navodno je za sve kriva jedna slučajno otkrivena prislušna bubica - napisao je Škoro.

Navodi dalje da premijer pokušava skrenuti pažnju javnosti s tih skandala tako što je zadužio Ivana Anušića da se obruši na Domovinski pokret i njega osobno.

- Andrej Plenković, kao iskusan i lukav političar, dobro zna da će se spomenute i druge afere krajnje negativno odraziti na izborne rezultate njegove stranke. Zato je Ivana Anušića zadužio za napad na mene osobno i Domovinski pokret, a posebice nakon objave da će izbornu listu u 5. izbornoj jedinici predvoditi nesalomljivi gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava. Da HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću pokazuje činjenica što me je Ivan Anušić (čitaj: Andrej Plenković) javno optužio zbog toga, kako je napisao, što sam se "iz Amerike vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog pokreta“.

Andrej Plenković, zvan „Ivan Anušić“, ne zna ni ime Koalicije. Podsjećam ga da se zvala „Koalicija narodnog sporazuma“ i da su na njenom čelu bili poznati hrvatski domoljubi i borci za hrvatske nacionalne interese: Ante Miko Tripalo, Savka Dabčević-Kučar, Srećko Bijelić, Dragutin Haramija, Ivan Supek, Vlado Gotovac, Dražen Budiša, Ante Žužul i dr. U očaju i neznanju, Plenković-Anušić sve te ljude koji su bili suverenisti i domoljubi, proglašavaju danas sumnjivim Hrvatima, dok istodobno surađuju s velikosrpskim domoljubom Miloradom Pupovcem i njegovim „drugovima“ te SDP-ovim žetončićima u redovima Milana Bandića - navodi Škoro.

- Bezočni napadi Milorada Pupovca i Andreja Plenkovića na mene osobno i na Domovinski pokret, dobar su pokazatelj da se i diktatura vođa kartela zvanih HDZ i SDP bliži kraju. Znamo i nadnevak kad će to biti bjelodano: 5. srpnja 2020. Tog dana, da ponovno citiram Mačeka, hrvatski narod pokazat će zrelost, slogu i jakost kako bi zajednički ostvarili „ideal hrvatskog naroda: da Hrvat bude gospodar u svome domu, u svojoj slobodnoj Hrvatskoj - zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
19:14 31.05.2020.

Branitelji su svi za Škoru, a ne za Plenkovića.

Avatar Sutjeska koalicija
Sutjeska koalicija
18:58 31.05.2020.

Koalicija narodnog sporazuma je 1990. bila izdajnička za Plenkovića koji je tada bio marksist-lenjinist kardeljevskog usmjerenja.

DU
Deleted user
19:49 31.05.2020.

Jedno je sigurno, HDZ nakon izbora ide u "veliku" koaliciju sa SDP-om i sdSS-om, a premijer bi u tom slučaju mogao biti Pupovac osobno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije