Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bit će ih još

Skoro 20 tisuća tinejdžera dobilo vozačku dozvolu bez cestovnog ispita. Stručnjaci: 'To je opasna ideja'

Ilustracija
Foto: Getty Images
07.05.2020.
u 11:01

Država Georgia na taj je način riješila problem tisuća zahtjeva za polaganje ispita koji su stigli, a nisu se mogli provesti zbog pandemije koronavirusa

Znojne dlanove, nervoze poglede i druge aspekte vozačkog ispita, mnogo tinejdžera u američkoj državi Georgiji neće iskusiti jer svoje su vozačke dozvole dobili bez polaganja finalnog dijela ispita na cesti. 

Država Georgia na taj je način riješila problem tisuća zahtjeva za polaganje ispita koji su stigli, a nisu se mogli provesti zbog pandemije koronavirusa. Tako je 19.483 tinejdžera dobilo svoju vozačku dozvolu, piše CNN

Georgia nije jedina američka država koja se odrekla ispita vožnje, to planira napraviti i Wisconsin. Najavljeno je kako će od ponedjeljka 16-godišnjacima i 17-godišnjacima koji su trebali polagati ispit iz vožnje, dati vozačku dozvolu. 

Naravno, obje države imaju određene zahtjeve koje polaznici autoškola moraju ispuniti. 

U Georgiji polaznici moraju imati dozvolu za učenje vožnje barem jednu godinu i jedan dan, završenih najmanje 40 sati vožnje pod nadzorom te ne smiju imati kaznu ili prekršaj. U Wisconsinu su zahtjevi nešto blaži pa polaznici moraju imati dozvolu za učenje barem šest mjeseci i 30 sati vožnje s roditeljima. 

Iako je većina tinejdžera oduševljena ovom odlukom, postoje oni koji su ipak skeptični te ne vjeruju kako je ovo pametna i sigurna odluka. Jedna od njih je Sarah Casto, instruktorica vožnje iz Georgije.

Ona je pokrenula online peticiju kako bi guverner Brian Kemp poništio ovu odluku.

"Svi govore da bi roditelji trebali odgovarati za svoju djecu, no ne možemo pretpostaviti da svi imaju odgovorne roditelje. To je opasna ideja", tvrdi Kemp.

Komentara 1

21
215794
17:31 07.05.2020.

Od tuda je dosla demokracija ucimo od pametnih i svemogucih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije