Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Licemjerje u doba koronavirusa

Škorina ekskluziva za sučeljavanje s Plenkovićem o epidemiji

Andrej Plenković i Miroslav Škoro
Foto: PIXSELL
1/3
26.06.2020.
u 17:56

Niti tjedan dana prije Zadra, održana je politička fešta Domovinskog pokreta za koje su se rukovali, grlili, ljubili i gužvali, jedino što ni na snimkama Suverenista nije uočen Novak Đoković. Hoće li Škoro svojim primjerom pokazati Plenkoviću koliko drži do zdravlja građana i osobne odgovornosti ?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u posljednjem video obraćanju na službenoj Facebook stranici kaže kako jedva čeka sučeljavanje kako bi s čelnikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem razgovarao o epidemiji. Jedva čekamo taj razgovor, evo zašto.

Škoro je jedan od najvećih "promotora" protuepidemijskih mjera još od kada je u dramatičnom obraćanju tražio njihovo ukidanje radi spasa države od kolapsa. Tada je njegov apel podržao i predsjednik Zoran Milanović poručivši kako je dosta bilo struke, vrijeme je da politika preuzme odgovornost. I mediji su zbog kafića, restorana, noćnih klubova, frizeraja i teretana, naravno i turizma, pojačali pritisak, Stožer je poklekao i postupno drastično ublažio mjere.

Međutim, Škoro je sada na Facebook stranici Domovinskog pokreta okrenuo ploču punukan "kršenjem svih protuepidemijskih mjera, publici bez razmaka i izbjegavanju testiranja na nedavno održanom Adria Touru u Zadru" te "nestvarnih prizora prepunog gledališta, totalne anarhije u koju su se uklopili predsjednik Vlade Andrej Plenković, bivša predsjednica Republike, zadarski gradonačelnik, župan, vodstvo HDZ-a, sjedeći jedni do drugih bez ikakvog sigurnosnog razmaka.". Primijetio je da igrači i članovi stručnog tima nisu prošli čak ni rutinsko mjerenje temeperature, a niti su se provodile mjere dezinfekcije. "Ništa", ogorčen je Škoro.

Zadarski turnir održan je od 19. do 21. lipnja. Niti tjedan dana prije, 14. lipnja, Domovinski pokret Miroslava Škore predao je izborne liste čemu je prethodilo barem polusatno druženje na Gornjem gradu kod crkve Sv. Marka s tim da je okupljanje počelo kod Kule Lotrščak. Samo na jednoj skupnoj fotografiji ispred ulaza u Hrvatski sabor izbrojili smo stotinu ljudi među kojima nije bilo baš nikakva razmaka. Kod Lotrščaka uočili smo u mnoštvu moćda i dvadesetak članova Stranke umirovljenika, prema kojima je Škoro bio naročito srdačan, rukujući se, grleći, sve u skladu sa skandaloznim epidemijskim mjerama kakve su bile primjenjivane i u Zadru na teniskom turniru koji je doduše okupio uglavnom puno mlađe generacije, za koje virus nije tako koban, ali su opasniji kao asimptomatski širitelji zaraze.

Na video snimkama druženja sa Škorom ne vidi se da je itko koristio dezinfekcijska sredstva, jedino je Škoro nekoliko puta nakon rukovanja na suho prije govora nervozno trljao ruku o ruku, odnosno možda prenosio virus s ruke na ruku. Možda je bilo "rutinskog mjerenja temperature" samo što to nije uhvaćeno niti 18-minutnom snimkom koju je na YouTube postavio čelnik Suverenista Hrvoje Zekanović. Nigdje nismo našli opasku kako su barem tamburaši bili testirani, ali i ako nisu, oni su naši domaći, pa bi i virus bio naš. 

Ako se Plenković uklopio u totalnu anarhiju u Zadru, što onda reći za Škoru na Markovu trgu koji se na Zekanovićevom video uratku desetak puta rukovao, nekoliko puta izljubio, grlio te dodirivao po ramenima i rukavima, baš na onom predjelu gdje je preporuka da kišemo. Škoro u svojoj objavi traži od Plenkovića da objavi imena suradnika, lobista i svih koji su sudjelovali u "regionskoj operaciji" u Zadru koji su od Stožera tražili da iz "ekonomskih razloga" odobri zaobilaženje mjera tog Stožera. Očigledno Škoro na tomu inzistira jer je i sam od Stožera za svoju "domovinsku operaciju" morao tražiti zaobilaženje mjera. 

Ipak, kad se već rade usporedbe teniskog druženja u Zadru i političke fešte u Zagrebu, bitna je razlika, što se jako dobro vidi na snimkama Suverenista, u mnoštvu koje se gužvalo oko Škore nije bilo Novaka Đokovića. Je li netko drugi bio zaražen, ili je li netko možda asimptomatski prenositelj virusa, to se ne zna. Škoro je pozvao sve odgovorne da odmah podnesu ostavke zbog teškog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja hrvatskih građana u Zadru.

Sigurno je za sučeljavanje ostavio ekskluzivu kad će Andreju Plenkoviću pokazati koliko drži do zdravlja građana i osobne odgovornosti. Naime, gledajući kako se i sam Škoro ponaša, ali i Plenković, Bernardić i ostali lideri bez izuzetka, i organizatori druženja u Zadru, a i sudionici, očito su shvatili kako je u Hrvatskoj na snazi "staro normalno". 

Komentara 7

PO
pogrebnik
23:45 26.06.2020.

Škoro,Slobodo..

MA
Majkomoja
18:04 26.06.2020.

Sad je u modi udri Škoru a poslje izbora bit će tko će prije Škori

AN
antiekstremist
08:22 27.06.2020.

A pečenje vola u Dubravi ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije