Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE KALMETI

Škorić tvrdi da nije znao za izvlačenje milijun kuna koje je Tadić dao Sapunaru

Zoran Škorić
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
01.10.2018.
u 21:41

Zoran Škorić, predsjednik uprave Osijek Koteksa u svom iskazu naveo je kako su morali platiti milijun kuna Sapunaru i Mikuliću iz HAC-a kako bi postali “prijatelji HAC-a” odnosno kako bi im HAC plaćao na vrijeme.

Saslušanjem svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Božidaru Kalmeti i ostalima optuženima u aferi HAC-Remorker. Među ispitanim svjedocima bio je i Zoran Škorić, predsjednik uprave Osijek Koteksa. On je i bivši tehnički direktor te tvrtke, a Drago Tadić, Škorićev bivši šef u Osijek Koteksu u svom iskazu naveo je kako su morali platiti milijun kuna Josipu Sapunaru i Milivoju Mikuliću iz HAC-a kako bi postali “prijatelji HAC-a” odnosno kako bi im HAC plaćao na vrijeme.

Tadić je ustvrdio i da ga je Livaković tražio da se ne javljaju na natječaj za izgradnju Kalmetine. Kazao je i da je Osijek Koteks za to nagrađen s 12 milijuna kuna za neizvršene, odnosno prenapuhane radove na drugoj dionici autoceste.

Tadić je u iskazu naveo i da je s nekim pojedinostima u vezi s tim plaćanjima i pogodovanjima bio upoznat i njegov tehnički direktor Škorić. No Škorić je Tadićeve navode negirao, navevši da nije znao za nikakve nepravilnost. Kazao je da ne samo da nije znao za nepravilnosti već da nije ni sudjelovao u izvlačenju milijun kuna koje je Tadić, kako je rekao, predao Sapunaru. Također je naveo kako nije znao ni za bilo kakve zahtjeve u vezi Kalmetine.

- Osijek Koteks je s Hidroelektrom dao ponudu za taj projekt, a nisu nam plaćeni nikakvi neizvršeni radovi na drugoj dionici. Naplatili smo dodatne i izvantroškovničke radove na dionici Rupa - Rijeka, ali tu se radilo o stvarno izvršenim radovima - kazao je Škorić.

Potvrdio je da je Osijek Koteks često uzimao kao podizvođača tvrtku Dinarik Ferdinanda Mikulića, brata Milivoja Mikulića iz HAC-a.

- Uzimali smo ih isključivo zbog njihove stručnosti jer su Mikulić i još dvojica inženjera iz Dinarika najbolji građevinski inženjeri u Hrvatskoj - pojasnio je Škorić.

Komentara 2

VI
VisAVis2
07:52 02.10.2018.

Svi znaju sve, ali su se propametili tek nakon transfera para! U naslovu fali va “navodno” dao Sapunaru! Taj srbin koji sada sve zna i kome je davao i tko je primao, je ikona naše pravednosti! Sramotni zadocnjeli postupak jugokarjerista koji ne služi pravdi nego unutar i međustranačkom obračunu!

GR
grebza
21:58 01.10.2018.

Ma naravno. Nitko ne zna ništa i nitko nije kriv ni za što. Zato i zivimo u ovakvoj plemenskoj zajednici državnih uhljeba i političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije