Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Škorić: Nitko nije vršio pritisak na mene. Ne želim biti taoc svojoj stranci

Petar Škorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.02.2020.
u 12:03

- Kandidirao sam se kao pojedinac izvan tih blokova, razgovarao sam sa svima, a kad vas se počne svrstavat uz ovaj tabor ili onaj tabor i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo - kazao je Škorić

Šef splitskog HDZ-a Petar Škorić izazvao je pravu pomutnju u javnost. Prvo se kandirao za potpredsjednika HDZ-a, nakon čega se njegovo ime na našlo na potpisnim listama Mire Kovača. Sam Škorić se potom oglasio na Facebooku dao podršku Andreju Plenković samo kako bi odustao od vlastite kandidature. 

- Poznato vam je da sam se ja od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova, da sam se zalagao za načelo jedan član-jedan glas jer smatram da za budućnost HDZ-a nije dobro da iz ovog unutarstrnačkog procesa HDZ izađe podijeljen- ispričao je šef splitskog HDZ-a. Također, jasno sam komunicirao teme do kojih mi je stalo, ukazivao na potrebu približavanja stranačkih politika onom dijelu biračkog tijela koje se odmaklo od naše stranke jer bez njihovog povjerenja mi ne možemo računati na pobjedu na sljedećim izborima - kazao je Škorić pred okupljenim novinarima. 

- Kandidirao sam se kao pojedinac izvan tih blokova, razgovarao sam sa svima, a kad vas se počne svrstavat uz ovaj tabor ili onaj tabor i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo. Procijenio sam nakon što su službeno objavljene kandidature za predsjednika stranke i druge dužnosti da je najbolje za HDZ i za Hrvatsku da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a. Isto tako, kroz ovaj unutarstranački dijalog i sučeljavanje ideja sugerirao sam da i vjerujem da će buduće vodstvo stranke prepoznati i redefinirati stranački smjer i vratiti se onom biračkom tijelu od kojeg se odmaklo, kaže Škorić.

Upitan je li sam donio tu odluku ili je netko vršio pritisak na njega, Škorić je kazao: - Sam. Ne želim biti taoc svojoj stranci. Dakle, ne želim opterećivati situaciju.

-Ne želim dijeliti ljude, smatram da je dovoljno kvalitetnih ljudi - istaknuo je Škorić i naveo kako će članstvo odlučiti tko je najkvalitetniji kandidat. 


 

Komentara 7

Avatar rubinet
rubinet
12:46 14.02.2020.

"Taoc"???Dotičnik je istaknuti član "hrvatske,državotvorne i demokršćanske " stranke. Stoga bi trebao,pače morao, govoriti hrvatskim jezikom. Zaključak: Nije "taoc" nego "talac". A možda ja ipak puno očekujem. Hrvatske?Još uvijek jesu...Državotvorne ? Nekad bili pa posustali.....Demokršćanske? Odrekli se demokršćanstva.

AN
antonelić
12:56 14.02.2020.

meni je najbolje načelo jedan član , jedan glas , jedna misao , jedna ideja , jedan vođa ... ne treba nam razdvajanje u timove , vaso desno , ugroza lijevo , medved lijevi centar , đakić desni centar , škorić povučen itd... da su onomad tako funkcionirali naši osloboditelji još bismo bili pod jugounitarističkom čizmom ... ( ps. još je josif visarionović lijepo rekao : " nema demokracije bez čvrste ruke ! " ) ...

VI
Vik
12:32 14.02.2020.

Skoric kaze danas jedno sutra drugo kao Kolinda Katarovic oba dvoje ima du plitku pamet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije