Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEODLUČAN

Škorić neće s Kovačem, Penavom i Stierom: 'Ne podržavam nikoga'

Petar Škorić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
29.01.2020.
u 18:38

Ističe kako je važno da stranka ima izbor između više odličnih kandidata, kako su izbori unutarnja stvar HDZ-a te kako vjeruje u izbor članstva.

Prvi splitski HDZ-ovac Petar Škorić među rijetkim je čelnicima stranke u Dalmaciji koji nisu javno podržali aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u utrci za još jedan mandat na čelu stranke. Stranački kuloari zbog toga su ga spominjali kao jednog od potencijalnih kandidata za potpredsjednika u timu Kovač-Penava-Stier, no Škorić kaže kako se ne namjerava svrstavati u timove, a kandidira li se, učinit će to kao "slobodni strijelac", u dogovoru s kolegama u splitskoj organizaciji.

- HDZ je stranka koja je pobjedom u povijesnim vremenima otvorila vrata demokratizaciji hrvatskog društva. Taj institut demokracije i pluralizma nastavlja i kroz unutarstranački proces izbora koji počivaju na načelu jedan član-jedan glas. I po tome su ovi izbori drugačiji od svih drugih. Možda je ostala navika da se ljudi izjašnjavaju. Ja poštujem stav svih onih koji se imaju potrebu javno izjasniti, ali i oni trebaju poštovati stav svih onih koji to ne žele - otpisao nam je Škorić na pitanje hoće li podržati 'tim alternativa'.

Ističe kako je važno da stranka ima izbor između više odličnih kandidata, kako su izbori unutarnja stvar HDZ-a te kako vjeruje u izbor članstva.

- Osobno poštujem najavljenu kandidaturu Andreja Plenkovića, ali i najavljene kandidature Davora Ive Stiera, Mire Kovača, Ivana Penave i svih stranačkih kolega koji se namjeravaju kandidirati za čelne dužnosti u našoj stranci. HDZ je prije svega zajednica i to moramo ostati. Zato je vrlo važno da HDZ i iz ove stranačke utakmice iziđe jači, a to moćemo zajedno, konsolidirani s jakim i dokazanim ljudima s kojima ćemo zatražiti povjerenje građana na sljedećim parlamentarnim izborima - kaže Škorić.

Na pitanje hoće li se osobno kandidirati za potpredsjednika, odgovara kako odluku još nije donio.

Splitska organizacija ima puno vrijednih i kvalitetnih članova, na vlasti je i ima svog gradonačelnika te zaslužuje i treba imati svoje predstavnike u vodstvu stranke. Stoga očekivanja naše organizacije nisu bezrazložna – uvjeren je Škorić.

Komentara 5

BE
Beitsche1
19:19 29.01.2020.

Tko je škorić?...

EL
Eloi77
20:05 29.01.2020.

On će se priključit kad bude sigurno ko dobija

RP
rpzagreb
20:46 29.01.2020.

Da stvarno, udarna vijest o tome kuda će jedan hdzejovac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije