Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznala sve optužbe

Školsku mentoricu čeka zatvor zbog seksa s učenicima

Crown Court
Profimedia
31.08.2012.
u 07:55

Emma Webb (41) niječe da je vrebala dječake, ali priznaje kako je s njima stupala u spolne odnose, slala im eksplicitne fotografije samozadovoljavanja, ljubila se i pipala s njima

Udana 41-godišnja majka dvoje djece koja je radila u srednjim školama u Readingu i Wokinghamu u Berkshireu suočena je sa zatvorskom kaznom zbog priznanja 16 točaka optužbe za poticanje dječaka u dobi od 15 do 17 godina na spolne odnose.

Emma Webb, koja je u školama bila mentorica, prozvana je "seksualnom predatoricom", a iako niječe da je vrebala dječake u školama u kojima je radila, priznala je kako je s njima stupala u spolne odnose, slala im eksplicitne fotografije samozadovoljavanja i ljubila se i pipala s njima. Policija ju je uhitila nakon što je jedan od dječaka ispričao roditeljima što se dogodilo, a sumnju policije pobudio je jedan od njezinih kolega koji ju je krajem svibnja prijavio zbog pretjerane bliskosti s nekolicinom učenika.

Emmin suprug Andy s kojim je u braku 18 godina, donosi Daily Mail, jučerašnje ročište slušao je iz galerije, a sutkinja je optuženoj vrlo jasno poručila kako će, unatoč priznanju, zasigurno biti osuđena na zatvorsku kaznu.

Komentara 15

PE
Pegaz
11:06 31.08.2012.

Gledam tu neke komentare i ne mogu se nacuditi. Ljudi, jedna je stvar kakve ste vi mastarije imali kada ste bili skolarci, vjerojatno su vrlo rijetke osobe koje nisu mastale o nekom svom profesoru ili profesorici i to je, stoo se onoga u djecijim glavama tice, normalno. Medjutim, sto se tice ove druge, odrasle osobe, POGOTOVO nekoga tko radi u skoli i time, uz sve drugo, jos krsi i kodeks ponasanja prema ucenicima, mislim da je to vrlo lose i postavlja se pitanje sto je tim ljudima u glavi. Pri tome je apsolutno svejedno da li se radi o slucaju kada zena od 40 godina ima spolni odnos s maloljetnom osobom ili kada muskarac od 40 godina ima spolni odnos s maloljetnom osobom - stvar je potpuno ista.

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
08:51 31.08.2012.

U nas je zakon po ovim pitanjima katastrofalan. Po hrvatskim zakonima npr. jedan 45-godišnjak može stupiti u spolni odnos s maloljetnicom ako je navršila 14 godina i ako je dobrovoljno i svjesno pristala na taj spolni odnos. To je preniska granica i trabalo bi ju pomaknuti na 18 godina, tj. na granicu punoljetnosti, a sve ispod smatrati kaznenim djelom. Navodno se u nas granica stupanja u spolne odnose spustila na samo 13 godina, tj. na sedmi razred osnovne škole. "Razlozi" stupanja u spolne odnose su znatiželja, želja za samodokazivanjem i kod dječaka i kod djevojčica, osjećaj "odraslosti", pritisak društva itd., itd.

Avatar Dančo
Dančo
10:45 31.08.2012.

ja nisam imao tu srecu da me u toj dobi napastuje uciteljica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije