Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi rezultati

'Školi za život' na polugodištu četvorka

Blaženka Divjak
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
28.12.2018.
u 18:15

Među 3500 anketiranih učenika, 86 posto njih primjećuje da je nastava drukčija i zanimljivija, a u samom istraživanju, koje je bilo anonimno, sudjelovalo je i 2058 nastavnika

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nije skrivala oduševljenje – čvrstom četvorkom ocijenjeno je prvo polugodište u kojem se provodi eksperimentalna faza “Škole za život” u ukupno 74 osnovne i srednje škole Hrvatske.

Podsjetimo, prema rezultatima i dojmovima učenika, profesora, nastavnika i ravnatelja iz eksperimentalne provedbe, takav model primjenjivat će se od iduće jeseni u svim prvim i petim razredima osnovnih škola, sedmim razredima u samo prirodoslovnim predmetima te u svim prvim razredima gimnazija.

Štoviše, među 3500 anketiranih učenika, 86 posto njih primjećuje da je nastava drukčija i zanimljivija, a u samom istraživanju, koje je bilo anonimno, sudjelovalo je i 2058 nastavnika. Njih 95 posto potpuno je ili uglavnom zadovoljno promjenama koje donosi predmetni kurikulum, a čak 75 posto njih napominje da eksperimentalni program potiče kontinuirano davanje povratne informacije učeniku.

– Dosad najveći projekt pokrenut u hrvatskim školama dobio je od svih dionika čvrstu četvorku i tako opravdao dosadašnju provedbu. Da je dobio peticu, uvođenje eksperimentalnog dijela ne bi imalo smisla. Sve je spremno za frontalno uvođenje kurikularne reforme – poručila je jučer ministrica Blaženka Divjak.

Prema provedenim anketama, od 53 ravnatelja koliko ih je sudjelovalo, 83 posto njih potpuno se ili uglavnom slaže da su ishodi učenja navedeni u predmetnim kurikulumima ostvarivi u realnim uvjetima u njihovim školama. Među anketiranim ravnateljima, 93 posto njih izjavilo je da podržava izvođenje nastave prema eksperimentalnom programu iduće školske godine. Provedenim istraživanjem zaključeno je da najviše učitelja traži dodatna usavršavanja u području vrednovanja i ocjenjivanja.

Komentara 3

RI
rimac444
22:10 28.12.2018.

Ova divjakuša nije puno bolja od četnika jokića. Sami smo krivi što smo prisilili Plenkoića na ovakve kompromise . Zato trebapromijeniti izborni zakon da se ne dešavaju u budućbosti ovakave prevare da strančica ispod 5 % dobiva takva prava i povlastice.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:32 28.12.2018.

Kako neočekivano. O koje li sreće, o koje li radosti. Ne mogu više čekati.

MI
misho32
10:23 29.12.2018.

koliko je ta Divljak kvarna i lažnjiva osoba i kako primitivno laže , predstavlja se vjernica a smeta joj vjeronauk u školi kao izborni predmet.Pa zar ćemo dozvoliti toj pokvarenoj osobi , koja nema svoje djece , da preogaja našu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije