Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od ove jeseni

Škole uvode novi izborni predmet - prehranu sportaša

Ilustracija
Foto: Getty Images
1/3
16.06.2020.
u 16:23

O važnosti prehrane sportaša uče studenti Kineziološkog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, ali od jeseni, ovaj zanimljiv predmet moći će upisati i učenici jedne gimnazije

Učenici drugog razreda Druge gimnazije Varaždin od jeseni će u ponudi imati novi izborni predmet - prehranu sportaša. U toj školi upisuju 24 polaznika programa opće gimnazije namijenjene mladim sportašima koji imaju posebne zahtjeve u školovanju. Uz ostalo, učit će što trebaju jesti prije treninga, a što nakon njega, o nutritivnim vrijednostima namirnica i drugo.

Novi izborni predmet je osmišljen u suradnji s nutricionisticom Anitom Car, a predmet će, kako je najavljeno, preuzeti i neke druge srednje škole u Hrvatskoj. Ravnateljica Zdravka Grđan istaknula je da je novi nastavni plan najvišim ocjenama ocijenilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije