Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG ŠTRAJKA
Povratak na članak

Nadoknada za maturante: Esej i izborni predmet pisat će prije početka mature

Škole moraju definirati kako će nadoknaditi 16 izgubljenih dana nastave

Komentari 4

Avatar nekakav
nekakav
07:39 12.12.2019.

ajmo nastaviti sa snižavanjem kriterija potrebnog znanja, ocjena... da dođemo do 100% odlikaša! mi to možemo. ovi pisa testovi... njih ukinuti, izazivaju tjeskobu, osjećaj manje vrijednosti, uvredljivi su, jer sufliraju da su neki bolji, pametniji, a to u ovom novom društvu, izjednačenih, ne želimo, nikakvih omalovažavanja ne trebamo. sva su djeca jednako dora, jednako pametna, i ocjene na kraju treba i ukinuti, svako testiranje znanja i uspoređivanje sa drugima je pogrešno, i vodi u probleme. djecu treba učiti da je tvoj rad jednako vrijedan kao i rad drugog, bez obzira dal ste vi proizveli 10 pari obuće dnevno ili 50 pari, jednako trebate biti i plaćeni... izgubljeni dani trebaju biti nadoknađeni, subotu im ne damo, nek učitelji rade malo duže, ono, djeca imaju praznike, oni ne, al su im plaćeni, nit ne dolaze na radno mjesto tjednima.. koga briga za izgubljeno zimovanje i ljetovanje, škola je bitna. pogledajte kad na more dolazi mali bavarci, a kad su opet u školi... pa onda pogledajte naše.

VL
FI
fiberglas
08:09 12.12.2019.

Zbog strajka, u nasoj srednjoj skoli moje dijete ovaj tjedan pise 6 pismenih ispita. Je li to po propisu?

VL
LA
Lanaluka
17:19 14.12.2019.

Isprintajte članak zakona o pravima djece i broju sati u tjednu. Subote su neradni dani. Djecu šaljite masovno na "skijanje" jer su im onda opravdani izpstanci za zimske praznike.Nitko ne kaže da skijanje mora biti preko agencije. Otišlo je kodd bake u Sloveniju, Bosnu.... Pouka djeci opet je NOVAC bitan i sve pravda. Pravdajte im subote i ne šaljite ih u škole. Nek probaju dati neopravdani ako imaju obraza. I na nadoknadama se nikad ništa nije ozbiljno učilo i radilo jer pola djece ne dođe. Gubljenje vremena zbog tuđih fikcija . E pa meni se ne da sudjelovati u tome cirkusu dalje.

VL
Avatar southman
southman
07:57 12.12.2019.

50% učitelja ne bi riješilo PISA testove za četvorku, što onda očekivati od učenika. Ništa nego sniziti kriterije i dobrim ocjenama stvarati umjetno znanje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.