Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Česi traže snagu

Škoda traži radnike u Hrvatskoj: 'Toliko koliko nude mogu zaraditi i u Hrvatskoj'

Tvrtka Manpower iz Češke traži radnike u Hrvatskoj
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
23.11.2018.
u 15:32

Spomenuta je mogućnost napredovanja te početna plaća od 889,60 eura neto uz plaćen smještaj i dodatke za rad u drugoj i trećoj smjeni, prekovremeni ili rad blagdanima i praznicima, te razne bonuse

Češka tvornica automobila Škoda ovog tjedna u Hrvatskoj traži radnike; razgovore s potencijalnim kandidatima obavili su u Osijeku, Sisku i Karlovcu, gdje su dosad imali najveći odaziv, a danas će i u Zagrebu. U Osijeku i Sisku prijavilo nam se 40-ak zainteresiranih, ali u Karlovcu je odaziv bio daleko veći, vjerujemo da će biti oko 80 ljudi. U ovom trenutku treba nam 400 radnika. U Škodi u Češkoj već radi 100-tinjak radnika iz Hrvatske, iznimno smo zadovoljni njima i zato smo odlučili doći u Hrvatsku po radnike – kazali su nam predstavnici kompanije Manpower Group.

Pri izboru nije važna dob, spol, stručna sprema ili radno iskustvo. Dobrodošli su svi punoljetni građani, no kako će se raditi u tri smjene u Škodinoj tvornici u gradu Mlada Boleslav, 40-ak kilometara udaljenom od Praga, smatraju da će mlađima tempo biti lakše izdržati. Tamo inače radi ukupno čak 35.000 ljudi.

Uvjete koje su im ponudili otkrili su nam neki mlađi, ali i nešto stariji Karlovčani koji su se došli raspitati o poslu. Neki od njih, rekli su nam, imaju radna mjesta, ali su nezadovoljni malom plaćom, pa žele probati raditi izvan Hrvatske, barem neko vrijeme. Neki su, kažu, nezadovoljni uvjetima. Toliko mogu zaraditi i u Hrvatskoj.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Iz Manpowera su im rekli, navode, da će raditi u tvornici koja proizvodi automobile, pa traže radnike za montažu vrata, haube i blatobrana, a moguće je raditi i na montaži guma, sjedala, prozora. Najavili su rad u tri smjene. Ponudili su im ugovore na određeno, na godinu dana s probnim rokom od tri mjeseca, uz mogućnost produljenja. Spomenuta je mogućnost napredovanja te početna plaća od 889,60 eura neto uz plaćen smještaj i dodatke za rad u drugoj i trećoj smjeni, prekovremeni ili rad blagdanima i praznicima, te razne bonuse.

Nakon tri mjeseca neto plaća bila bi 1001,60 eura. Prva grupa radnika na rad u Škodu može krenuti već 1. prosinca, a put će im biti plaćen. Navodno je osiguran prijevoz do posla, a plaćen bi bio i smještaj i to do 211 eura mjesečno. Spominjani su i bonusi. Budući da sada ne radim, zvuči primamljivo – kazao nam je sugovornik.

>> Pogledajte kako je ovaj sudar viličara izazvao kaos u skladištu

Ključne riječi

Komentara 71

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
15:54 23.11.2018.

800 eura manje 250 za hranu i eto te 550 eura - 3800 kuna. Kakva ponuda... to nek svoje čehe zapošljavaju. Da ta ponuda valja nebi oni tu po Hrvatskoj tražili radnike.

DU
Deleted user
15:58 23.11.2018.

za tu lovu se ne isplati ici van...

Avatar hrjosko
hrjosko
16:31 23.11.2018.

Trazimo radnike: elektricare,stolare, keramicare... placa ca.7600.--neto Hrvatska = Istra Svaki prekovremeni sat se placa U sedmici se radi 5 dana u proljece 6 dana Radno vrijeme 9-17 Put ide u radno vrijeme i to od kuce! .... Sad uvozimo radnikeike iz BiH jer nemamo dovoljno iz Hrvatske! A ovi pametni Hrvati nece u Istru a isli bi u Cesku i radili tri smjene, nocni rad, nedelja.... Pa ima I kod nas posla i ok placu ali nazalost svi bi radije sjedili po kancelarijama i glumili sefove!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije