Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezakonite ovrhe?

Policija objavila detalje: poznata imena uhićenih i osumnjičenih

Milan Lučić
Foto: Marko Lukunić/Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Ivana Jakelić
14.11.2017.
u 21:09

Policija je izvijestila da u suradnji s Uskokom "provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti

Više osoba danas je uhićeno u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a, a neslužbeno se doznaje da je među njima i jedna sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o Vesni Malenici, kojoj je danas tijekom poslijepodneva na izvanrednoj sjednici DSV-a na zahtjev USKOK-a skinut sudački imunitet.

Prema prvim informacijama, ona i ostali osumnjičenici terete se za namještanje stečaja, a tijekom poslijepodneva policija je pretraživala njihove stanove. Neslužbeno se doznaje da su među osumnjičenima Pero Hrkać, dugogodišnji stečajni upravitelj, Milan Lučić, hercegovački poduzetnik, Josip Debić i Miroslav Mitak.

Prema neslužbenim informacijama, Lučić nije među uhićenima – prema nekim informacijama nalazi se u Austriji, a prema drugima je bolestan.

Policija je izvijestila da u suradnji s Uskokom "provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti".

"U tijeku je provođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad petero osumnjičenih osoba koje su uhićene. Vezano uz upite medija, možemo potvrditi da se među uhićenima nalazi i dužnosnik Trgovačkog suda", stoji u policijskom priopćenju.

Ranije danas objavljeno je prema neslužbenim informacijama da je Državno sudbeno vijeće (DSV) u ponedjeljak na zahtjev Uskoka ukinulo imunitet jednoj trgovačkoj sutkinji koja se navodno, s drugim osumnjičenicima, trebala naći pod izvidima zbog nezakonitih ovrha.

Predsjednik DSV-a Željko Šarić kazao je ranije da o sjednici koja nije bila javna ne može govoriti, ali je potvrdio da je održana sjednica tijela zaduženog, među ostalim, i za skidanje imuniteta sucima.

Iz više izvora neslužbeno se doznaje da je na sjednici udovoljeno zahtjevu Uskoka za skidanjem imuniteta sutkinji koju se sumnjiči za nezakonitosti u stečajnim postupcima.

Prema slovu zakona, suci ne mogu biti pozvani na odgovornost za izraženo mišljenje ili glasovanje pri donošenju sudske odluke, osim ako se radi o kršenju zakona od suca koje je kazneno djelo.

Bez odobrenja DSV-a, suce se u postupku pokrenutom zbog kaznenog djela učinjenog u obavljanju sudačke dužnosti ne može pritvoriti, osim ako je u tom nedjelu neposredno zatečen i za njega je propisana kazna zatvora u trajanju duljem od pet godina.

Sjednice DSV-a na kojima se odlučuje o odobrenju za pritvaranje, određivanje istražnog zatvora ili za pokretanje kaznenog postupka, nisu javne, a javne mogu biti jedino na izričit zahtjev suca protiv kojeg se vodi postupak.

Milan Lučić
1/8

Komentara 87

DU
Deleted user
17:37 14.11.2017.

Konačno, barem jedna. Ima li izgleda nešto slično zadesi i sutkinju Šupe nakon skandalozne presude Hrvatinčiću? Da li je itko provjerio njene račune u zemlji i inozemstvu nakon tog suđenja?

DU
duxnacije
17:34 14.11.2017.

Nakon presude u moju korist ćekam petu godinu pravomoćnu presudu na županijskom sudu u velikoj gorici,prokleta sudaćka govna!!!!

IV
ivica.vranjic
16:46 14.11.2017.

Ako ćemo pošteno u Hrvatskoj bi tek par sudaca bilo na slobodi kad bi USKOK odradio posao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije