Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Škaro u pritvoru ostaje još mjesec dana zbog utjecaja na svjedoke

Damir Škaro
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/5
03.10.2019.
u 14:45

Što se tiče opasnosti od ponavljanja djela, sud je očito smatrao da Škaro djelo više ne može ponoviti jer više nije čelni čovjek AK Siget

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici danas je za mjesec dana produžilo istražni zatvor Damiru Škari, bivšem saborskom zastupniku HDZ-a i osvajaču olimpijske medalje. Škaro je uhićen i pritvoren početkom rujna nakon što ga je jedna bivša djelatnica AK Siget prijavila za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Kada je pritvoren, određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Kako bi skinuo barem jednu osnovu za pritvor, Škaro je nakon uhićenja i pritvaranja podnio ostavku na mjesto čelnog čovjeka AK Siget. Bio je to taktički potez njegove obrane, već viđen u sličnim situacijama koji je polučio rezultat. Jer Škari je sada istražni zatvor produljen samo zbog utjecaja za svjedoke. Što se tiče opasnosti od ponavljanja djela, sud je očito smatrao da Škaro djelo više ne može ponoviti jer više nije čelni čovjek AK Siget. Kako mu je sada istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, to znači da će on u Remetincu biti dok ne budu saslušani predloženi svjedoci. Koliko dugo će to biti, ovisi o tome koliko će tužiteljstvu trebati da ispita predložene svjedoke, kojih prema neslužbenim informacijama ima četvero.

U međuvremenu, Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik, prema pisanju portala Dnevnik.hr, podnio je kaznenu prijavu protiv žene koja je javno istupila u Provjerenom te čiji je iskaz bio i početak istrage protiv Škare. Krsnik ju je kazneno prijavio  za odavanje tajne, dok je novinara Ivana Čorkala, koji je s njom razgovarao te Ivanu Paradžiković, urednicu Provjerenog, prijavio zbog poticanja na odavanje tajne. Zbog te prijave reagirao je i HND, navevši da je riječ o zastrašivanju i žrtve i novinara. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:38 03.10.2019.

Škaro je ovime pokazao da sve druge koje nisu izlazile u javnost s činjenicama o silovanju neće biti tužene. A sve one koje prijave silovanje i o tome govore biti će tužene i poslane u zatvor. Poruka je to koja otkriva gdje smo.

ZI
ziko555
11:45 03.10.2019.

Vjerujem da je kriv i da treba istrunuti u zatvoru. Ali Nova TV treba odgovarati za emisiju Provjereno, koja je na osnovu iskaza jedne zene lincovala Skaru. Takvi dokumentarci i emisije se rade NAKON presude. i u ovom slucaju, kao i svim ostalima, treba postovati presumpciju nevinosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije