Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRISTIJAN BULAT

DORH istražuje splitskog kirurga: Odgađao operaciju dok nije dobio mito, a pacijent umro

KBC Split
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
28.01.2021.
u 22:36

Bulat se sumnjiči da je sljedeći dan naložio da se pacijentu napravi koronografija, no nije naložio da ga se hitno prebaci na zavod radi operacije jer je smatrao da je 1000 eura premalo za operaciju.

Cristijan Bulat (53), splitski kardiokirurg koji već ima optužnicu za primanje mita, sada je osumnjičen i za nesavjesno liječenje. Istragu je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, a sumnjiči ga se za događaj iz listopada i studenog 2018. Bulata se sumnjiči da je neopravdano odgađao pregled i operaciju teškog srčanog bolesnika.

Nakon što je pregledao oštećenika, nije sastavio pisano stručno mišljenje, nije pregledao nalaz CT-a, niti je naložio žurni premještaj na zavod radi operacije, iako je bio svjestan, da se stanje bolesnika može pogoršati. Sve to je činio, jer je očekivao da će mu pacijentova obitelj dati novac. Kada se pacijentu stanje pogoršalo, pacijentova supruga Bulatu je dala 1000 eura kako bi on žurno obavio sve potrebne pretrage. Bulat se sumnjiči da je sljedeći dan naložio da se pacijentu napravi koronografija, no nije naložio da ga se hitno prebaci na zavod radi operacije jer je smatrao da je 1000 eura premalo za operaciju.

Očekivao je, tvrdi tužiteljstvo, da će ponovno dobiti novac te je čekao navodni planirani termin operacije zakazan 16. studeni 2018. U jutarnjim satima 15. studenog 2018. pacijentu se stanje dodatno pogoršalo, pa ga je Bulat operirao isti dan, no pacijent je zbog svega navedenog preminuo 18. studenog 2018.

Komentara 14

AD
adminka
02:43 29.01.2021.

ako mu je samo do novaca, što nije jednostavno otišao van raditi? sve drugo je čisti kriminal i djelo psihopate

AS
atilla sb 1986
22:53 28.01.2021.

streljajte govno

JO
jovicamod
01:36 29.01.2021.

A živote. Ja htio platiti mito kada mi došlo stani-pani, a kirurg mi rekao da on to radi, jer je to njegov poziv i ne želi ništa. I onda ovo pročitah. Eto mene živog, a ovog nema. Lijepo naplatiti tome "kirurgu" sve ono što je država uložila u njegovo obrazovanje za početak pa na dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije