Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATEKLA IH POLICIJA

Skandal u Karlovcu: Zaključali vrata pa organizirali privatni 'korona party' u kafiću

Policija
Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija
31.03.2020.
u 14:54

Drugi dan za redom u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, što znači da je broj pozitivnih u Karlovačkoj županiji i dalje 22, s time da je jedna osoba na žalost preminula. Ukupno je testirano 207 osoba.

Drugi dan za redom u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, što znači da je broj pozitivnih u Karlovačkoj županiji i dalje 22, s time da je jedna osoba na žalost preminula. Ukupno je testirano 207 osoba. Bitno je napomenuti da je stanje u svim trima bolnicama na području Karlovačke županije stabilno, što pokazuje visoku savjesnost i disciplinu građana. Tako je primjerice u karlovačkoj općoj bolnici jučer bilo 50 pregleda, a u ogulinskoj 46.

Po novoj uputi koja je s nacionalne razine izdana, a odnosi se na mjere zabrane rada nekih trgovina, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo – poručili su iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije na tiskovnoj konferenciji.

Darko Bratić, načelnik PU karlovačke kazao je da je među 60 osoba koje su u Karlovačkoj županiji zatečene u kršenju mjere samoizolacije, riječ uglavnom o osobama koje su i inače poznate policiji od prije po kršenju društvenih i zakonskih normi ponašanja.

- Osim što krše mjeru samoizolacije, zatečeni su i u prekršajima koji se odnose na sigurnost prometa na cestama i drugim prekršajima. Mogu reći i da smo zatekli u radu jedan ugostiteljski objet. Iako su ulazna vrata bila zatvorena, unutra smo zatekli vlasnika i dva gosta, a i svi aparati nužni za rad ugostiteljskog objekta bili su u funkciji. Podnijeli smo prijavu državnom inspektoratu, a sudeći po dosadašnjem iskustvu, vlasnik objekta bit će sankcioniran, a ne gosti – kazao je načelnik Bratić.

Dr. Biserka Hranilović, epidemiologinja, zahvalila je građanima koji se pridržavaju svih mjera koje su propisane, jer i zbog toga u županiji ne raste broj zaraženih dva dana za redom.

Osobe koje nemaju simptome nikakvih bolesti, niti su kronični bolesnici, mogu izići van u šetnju, ali moraju imati zaštitnu opremu i držati razmak među ljudima, nikako ne ostvarivati socijalni kontakt. Po povratku kućama, dobro operite ruke, a odjeću i obuću koju ste koristili u šetnji, ostavite na otvorenom par sati da se provjetre – poručila je dr. Hranilović.

Komentara 17

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
16:06 31.03.2020.

Ukoliko su se svi testirali na Covid-19 i ukoliko je kompletan prostor dezinficiran onda je sve OK, ukoliko nisu i nije onda svi u zatvor ili neka odu u Bergamo pa neka tamo slave.

LE
Leab
17:10 31.03.2020.

O kojem kaficu se radi?

IT
I-To
18:53 31.03.2020.

uzmi te im socijala osiguranja ako im se nešto desi neka iz svoga đepa plate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije