Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kim Jong-un zadovoljan

Sjeverna Koreja testirala raketni motor za postavljanje satelita u orbitu

Kim jong un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
20.09.2016.
u 08:16

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un posjetio je svemirski centar Sohae na zapadu zemlje kako bi nazočio testiranju, te je izrazio "veliko zadovoljstvo" rezultatima.

Sjeverna Koreja provela je uspješno testiranje novog tipa raketnog motora velike snage koji je sposoban za postavljanje satelita u Zemljinu orbitu, objavila je u utorak državna novinska agencija KCNA.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un posjetio je svemirski centar Sohae na zapadu zemlje kako bi nazočio testiranju, te je izrazio "veliko zadovoljstvo" rezultatima, navodi se u izvješću.

Riječ je o novom raketnom motoru za postavljanje satelita u orbitu, no taj je test samo posljednji u nizu pokusa povezanih s raketama i nuklearnim oružjem u Sjevernoj Koreji.

Pjongjang je 9. rujna proveo svoj peti test nuklearnog oružja, dosad najsnažniji, koji je izazvao osude i zabrinutost međunarodne zajednice.

>>Upozorenje stručnjaka: Sjeverna Koreja imat će dovoljno materijala za 20 nuklearnih bomba do kraja godine

Komentara 2

AA
aabbcc
10:52 20.09.2016.

Ako su ovi nazadni i zaostali mozete misliti koliko su tek zaostali u J.Koreji.

MX
Mister X
12:12 20.09.2016.

Zamislite što to strašno prestrašno radi taj strašni po "svjet" opasni predsjednik republike Sjeverne Koreje Testira motore .. Dobro je da ga ne prate i na WC.... Ili tko zna ? Zašto ne kad se i Merkelicu strašnu prisluškiva od svjeta !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije