Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sjeverna Koreja spremna za pregovore o nuklearnom programu

kim jong il
AFP/PIXSELL
06.10.2009.
u 09:51

Promjena klime u Sjevernoj Koreji, koja se povukla iz pregovora u travnju u znak protesta nakon što su Ujedinjeni narodi osudili njihov nuklearni pokus i lansiranje projektila, dogodila se usred trodnevnog posjeta kineskog premijera.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong il opet je dao naslutiti da se Sjeverna Koreja spremna vratiti šesterostranim pregovorima oko svojega nuklearnog programa, no to će ovisiti o tijeku bilateralnih pregovora koje planira sa Sjedinjenim Državama, javljaju državni mediji.



Promjena klime u Sjevernoj Koreji, koja se povukla iz pregovora u travnju u znak protesta nakon što su Ujedinjeni narodi osudili njihov nuklearni pokus i lansiranje projektila, dogodila se usred trodnevnog posjeta kineskog premijera Wen Jiabaoa u Pjongjangu. Jiabao je iz Sjeverne Koreje otputovao u utorak ujutro.

Spremnost za pregovore vlasti Sjeverne Koreje izrazile su i prošlog mjeseca nakon sastanka Kim Jong ila i kineskoga posebnog predstavnika Dai Bingguoa. Iz State Departmenta poručuju da su Sjedinjene Države i dalje spremne na bilateralne pregovore sa Sjevernom Korejom u sklopu šesterostranih pregovora u kojima još sudjeluju Južna Koreja, Japan, Kina i Rusija.

Ključne riječi

Komentara 4

HA
Hamiclar
10:58 06.10.2009.

vidi ovog Kim Jong Ila što je ostario. diktator i tiranin cijeli život, ali smrt dolazi po svakoga

OB
-obrisani-
15:44 06.10.2009.

Kim Jongu nestalo sampanjca i konjaka, pa su mu potrebni novi \"razgovori\" ...

OP
opančar
15:45 06.10.2009.

tako i treba, samo se nauružajte termonuklearnom bombom, i dokažite da ameri nemogu radit što rade, pa ako zatreba u bombom na njuork, svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije