Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSLABLJENO GOSPODARSTVO

Novi udarac za Sjevernu Koreju, Vijeće sigurnosti uvelo nove sankcije

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
22.12.2017.
u 21:41

Ovog ljeta je Vijeće sigurnosti usvojilo sedmi i osmi niz strogih gospodarskih sankcija Sjevernoj Koreji nakon njezinih balističkih i nuklearnog pokusa.

Vijeće sigurnosti UN-a u petak je jednoglasno uvelo nove sankcije Sjevernoj Koreji koje bi mogle znatno utjecati na oslabljeno gospodarstvo te izolirane komunističke države.

Rezolucijom se zabranjuje izvoz u Sjevernu Koreju oko 90 posto naftnih proizvoda, a izvoz sirove nafte ograničava na milijun barela godišnje.

Prema dokumentu, koji su predložile Sjedinjene Države, naređuje se povratak u domovinu svih Sjevernih Korejaca koji rade u inozemstvu u roku od 12 mjeseci.

Nove sankcije Pyongyangu uvedene su nakon posljednjeg lansiranja interkontinentalnog projektila 29. prosinca.

Sjeverna Koreja je tada lansirala interkontinentalni balistički projektil za koji tvrdi da je dosegnuo visinu od 4475 km i pao 950 km istočno od mjesta lansiranja.

"Ona (rezolucija) šalje nedvosmislenu poruku Pyongyangu da će daljnje prkošenje dovesti do daljnjeg kažnjavanja i izolacije", rekla je Nikki Haley, američka veleposlanica pri UN-u, nakon glasovanja. 

Ovog ljeta je Vijeće sigurnosti usvojilo sedmi i osmi niz strogih gospodarskih sankcija Sjevernoj Koreji nakon njezinih balističkih i nuklearnog pokusa.

Kim Jong-un
1/3

Komentara 31

DU
Deleted user
00:17 23.12.2017.

Sankcije neće spriječiti S. Koreju da nastavi sa pokusima. Kao što Rusija nije pokleknula pod Sankcijama, nego im još dobro ide, domaći proizvođači su presretni, jer se ne moraju natjecati sa zapadnom robom i tim takozvanim slobodnim tržištem.

MP
miroslav.petkovic.7564
08:32 23.12.2017.

Zapadnjaci mogu zaboravit te sanlcije. Tu sam u Moskvi ovdje u Rus vec cvjeta poljoprivreda farmerstvo . Rusi se okrenuli domacoj proizvodnj poticaj od drzave. Besplatni hektari zemlje ko hoce radit. Zapadnjaci se presli nisu mislili da ce im Russ uvest sankcije voce povrce meso mesne preradevine tako rekuc sve. Sad po baltiku stotine tisuca tona kvari se propada ili stembiljaju porjeklo robe iz nekih drugi drzava koje nemaju sankcije sa Rus da bi nesto usicarili i prodli kg jabuka na Rus trziste.Bjednici toliko su pali nisko. Da dodete vidjeti nepregledne kolone kamiona na granici i u stoje danima. Za par god Rusi nista vise nece kupit od zapada mozda samo nesto juznog voca- Teska pusionica Juzna Amerika jedva docekala da dode na ogromno rus trziste

Avatar HLEBINSKO ČANGRIZALO
HLEBINSKO ČANGRIZALO
23:26 22.12.2017.

Da to stvarno misle ozbiljno poslali bi im Milanovića za premijera i za godinu dana sve bi bilo trajno i temeljito uništeno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije