Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sazvan žurni sastanak

Sjeverna Koreja prijavila prvi slučaj COVIDa-19, proglašeno izvanredno stanje

Koronavirus u Južnoj Koreji
Foto: Kim Hong-Ji/REUTERS/PIXSELL
26.07.2020.
u 07:10

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u subotu je sazvao žurni sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije na kojem se raspravljalo o "hitnom događaju u gradu Kaesong".

Sjeverna Koreja prijavila je svoj prvi slučaj COVID-19, a sumnja se na osobu koja se iz Južne Koreje u zemlju vratila 19. srpnja, izvijestila je u nedjelju državna novinska agencija KCNA.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u subotu je sazvao žurni sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije na kojem se raspravljalo o "hitnom događaju u gradu Kaesong". Nakon sastanka, sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un proglasio je izvanredno stanje i zatvorio je pogranični grad

Državni mediji su izvijestili kako se osumnjičena osoba vratila iz Južne Koreje nakon ilegalnog prelaska granice ovog mjeseca. Riječ je, kako navode državni mediji, o osobi koja je prije tri godine otišla u Južnu Koreju, a vratila se preko utvrđene granice koja dijeli dvije Koreje sa simptomima koji sugeriraju COVID-19.

Sjeverna Koreja primila je tisuće kompleta za testiranje na koronavirus iz Rusije i drugih zemalja te odredila strogo zatvaranje granica. Tisuće ljudi u Sjevernoj Koreji stavljeno je u karantenu, ali ograničenja su nedavno ublažena.

Ključne riječi

Komentara 4

ZB
zbisko
07:43 26.07.2020.

Ah da, Sjevernoj Koreji zaista možete vjerovati

BI
Binga01
09:11 26.07.2020.

A da mi je znati zašto je ilegalno ulazio u Sjevernu Koreju?

GO
Gordon3000
07:54 26.07.2020.

Skidam kapu, bar su prijavili slucaj. Ali ako kod njih krene? tek onda ce biti jada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije