Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putuje u Rusiju

Sjeverna Koreja potvrdila: Kim Jong Un sastaje se s ruskim predsjednikom Putinom

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
23.04.2019.
u 07:15

Državna novinska agencija KCNA izvijestila je da će se susret dogoditi „uskoro”, bez navođenja preciznijih odrednica vremena i mjesta sastanka

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un uskoro bi se u Rusiji trebao sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, potvrdili su sjevernokorejski državni mediji.

Državna novinska agencija KCNA izvijestila je da će se susret dogoditi „uskoro”, bez navođenja preciznijih odrednica vremena i mjesta sastanka. Glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov rekao je u ponedjeljak da bi se susret mogao dogoditi do kraja travnja.

Posjetom Rusiji, Sjeverna Koreja želi učvrstiti inozemnu podršku svojim gospodarskim razvojnim planovima nakon što je u veljači propao summit predsjednika SAD-a i Sjeverne Koreje zbog čega su zastali pregovori o denuklearizaciji Korejskog poluotoka i ukidanju sankcija.

Nakon neuspješnog summita u Hanoiju, Kim vjerojatno želi pokazati da je tražen među svjetskim liderima i da na raspolaganju ima više mogućnosti, rekao je profesor s Dalekoistočnog federalnog sveučilišta u Vladivostoku Artyom Lukin. Kim ne želi biti previše ovisan o Washingtonu, Pekingu i Seulu, kazao je, ustvrdivši da će taj susret potvrditi ulogu Moskve kao glavnog igrača na Korejskom poluotoku.

Sjedinjene Države u ožujku su nametnule nove sankcije sjevernokorejskom nuklearnom programu, uslijed propasti razgovora između američkog predsjednika Donalda Trumpa i Kima u Vijetnamu u veljači. Nakon neuspješnog summita sa sjevernokorejskim vođom, Trump je rekao da sporazum nije postignut zbog sjevernokorejskih zahtjeva za potpunim ukidanjem sankcija protiv Pjongjanga.

VIDEO Pogledajte kako je Vijetnam dočekao nasmiješenog Kim Jong Una

Komentara 4

DU
Deleted user
09:03 23.04.2019.

Putin možda uspije uvjeriti Kim Jong Un-a da nek promjeni frizera, Trump nije uspio a ni Obama.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
09:13 23.04.2019.

Sastanak je odgođen dok se ne prošire ulazna vrata Kimovog zrakoplova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije