Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpirivanje napetosti

Sjeverna Koreja planira ponovno pokrenuti vojne vježbe na granici s Južnom

Kim Jong Un
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.06.2020.
u 06:57

Pjongjang je priopćio da je odbio ponudu Južne Koreje o slanju posebnog izaslanika u misiju smirivanja napetosti

Sjeverna Koreja planira ponovno pokrenuti održavanje vojnih vježbi na granici s Južnom Korejom i poslati vojnike na područja koja su ranije bila zajedničke lokacije za industriju i turizam.

Tako bi vojska bila poslana u industrijski park u pograničnom gradu Kaesongu i u planine Kumgang na istočnoj obali, priopćilo je u srijedu sjevernokorejsko vojno vodstvo, a prenose državni mediji. Planira se ponovna uspostava stražarskih postaja u vojnoj tampon zoni između dviju zemalja, dodaju državni mediji.

Pjongjang je priopćio da je odbio ponudu Južne Koreje o slanju posebnog izaslanika u misiju smirivanja napetosti.

Kim Yo Jong, utjecajna sestra sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una, optužila je Seul da je iznio "netaktičan i zlonamjeran prijedlog", stoji u priopćenju koje je prenijela novinska agencija KCNA.

Ona je rekla da umjesto toga Južna Koreja mora "poduzeti odgovarajuće akcije zauzvrat i smiriti se, strogo kontrolirajući riječi i djela onih budala koje nas nastavljaju provocirati", misleći pritom na kampanju propagandnih letaka koja je prouzročila eskalaciju napetosti između dviju zemalja.

Aktivisti i sjevernokorejski prebjezi poslali su krajem svibnja oko pola milijuna letaka u Sjevernu Koreju u kojima osuđuju Kim Jong Una. Sjeverna Koreja je uništila u utorak u eksploziji međukorejski ured za veze na svom teritoriju u Kaesongu u znak odmazde zbog tih letaka.

Komentara 1

TA
Talleyard
09:52 17.06.2020.

Jadni narod pod čizmom maloumnog diktatora i komunističke zločinačke partije. Kad odapne opet ćemo vidjeti masovnu histriju očaja, ridanja, plača... na žalost scenarij koji smo imali i mi sa jednonogim diktatorom i njegovom partijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije