Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kim Jong-Un

Sjeverna Koreja otvorena je za međunarodne pregovore o denuklearizaciji

Donald Trump i Kim Jong Un
Reuters/PIXSELL
10.09.2019.
u 01:31

Zamjenica Korejskog ministra vanjskih poslova Choe Son-hui danas je izjavila kako je vlada sjeverne Koreje spremna nastaviti pregovore sa Sjedinjenim državama oko denuklearizacije korejskog poluotoka.

Zamjenica ministra vanjskih poslova Sjeverne Koreje Choe Son-hui je danas izjavila da je Sjeverna Koreja spremna nastaviti pregovore za denuklearizaciju sa Sjedinjenim Državama prenosi BBC. Unutar zadnjih par godina pregovori su više puta pokrenuti i zaustavljeni iz raznih razloga no ove novosti daju nadu da će doći do promjene. 

Foto: Reuters/PIXSELL

Na prvom sastanku prošle godine Donald Trump I Kim Jong-Un su izrazili želju za potpunom denuklearizacijom korejskog poluotoka, ali nikad nisu napravljeni nikakvi detaljni planovi kako bi se denuklearizacija provela. U veljači sve nade da će doći do ikakvog sporazuma su nestale nakon što su se predsjednik Trump i Kim Jong-un sastali u Hanoiu. 

U lipnju Trump I Kim Jong-Un su se sastali u demilitariziranoj zoni između dvije Koreje u kojoj su se složili da treba nastaviti pregovore između država, no nikakve akcije po tom pitanju još nisu provedene. 

Nedugo nakon što je Choe Son-hui podnijela svoju izjavu Sjeverna Koreja obavila je dva testa projektila. Dva projektila su lansirana iz Kaechona u utorak u 07:00 po lokalnom vremenu prema moru i putovali otprilike 330 kilometara.

Državni tajnik Sjedinjenih Država Mike Pompeo izrazio je razočaranje zbog testova i potvrdio da Sjedinjene Države istražuju situaciju sa svojim saveznicima u regiji.

Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije