Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je u pravu

Sjeverna Koreja optužila SAD, oni uzvraćaju: 'Imali smo dobre razgovore'

Razgovori Sjeverne Koreje i SAD-a
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.10.2019.
u 23:35

"Komentari koje je nešto ranije dala delegacija Sjeverne Koreje ne odražavaju ni sadržaj niti duh današnjih razgovora koji su trajali osam i pol sati"

Sjedinjene Države objavile su danas da su imale "dobre razgovore " sa Sjevernom Korejom u Švedskoj, iako je prije toga Pjongjang optužio Washigton da je kriv za neuspjeh razgovora o sjevernokorejskom nuklearnom pitanju.

"Komentari koje je nešto ranije dala delegacija Sjeverne Koreje ne odražavaju ni sadržaj niti duh današnjih razgovora koji su trajali osam i pol sati. SAD su donijele inovativne ideje i imale dobre razgovore sa sjevernokorejskom stranom", rekla je glasnogovornica State Departmenta Morgan Ortagus u priopćenju.

Sjevernokorejski izaslanik optužio je Sjedinjene Države da su odgovorne za neuspjeh razgovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu koji su počeli u subotu u Stockholmu, nakon višemjesečnog zastoja i unatoč novoj eskalaciji raketnih testiranja Pjongjanga.

Američki i sjevernokorejski dužnosnici počeli su tijekom jutra pregovore u izoliranom konferencijskom centru u predgrađu Stockholma.

"Pregovori nisu ispunili naša očekivanja i na kraju su propali (...). Za neuspjeh pregovora, koji nisu doveli ni do kakvog napretka, odgovorne su Sjedinjene Države koji nisu odustale od svog uobičajenog stajališta", rekao je Kim Myong Gil novinarima u Stockholmu.

"Sjedinjene Države su potaknule očekivanja prijedlozima fleksibilnog pristupa, novih metoda i kreativnih rješenja. Ali su nas jako razočarali i uništili naš entuzijazam kada ništa nisu stavili na pregovarački stol", dodao je.

Sjevernokorejski izaslanik Kim Myong Gil i američki Stephen Biegun sastali su se uz posredovanje švedskog posebnog izaslanika Kenta Haerstedta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije