Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTNO LANSIRANJE

Sjeverna Koreja objavila da je lansirala projektil iz podmornice

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.05.2015.
u 18:58

Službena sjevernokorejska agencija KCNA objavila je kako je vođa Kim Jong-un nadzirao lansiranje

Sjeverna Koreja danas je objavila da je uspješno izvela testno lansiranje balističkog projektila iz podmornice, prenosi Reuters. Službena sjevernokorejska agencija KCNA objavila je kako je vođa Kim Jong-un nadzirao lansiranje.

- Projektil je izronio iz mora i vinuo se u zrak, ostavivši za sobom plameni trag - objavio je KCNA, ne navodeći datum i točnu lokaciju testa. Međutim, u drugom obavijesti agencije navodi se kako je Kim dao upute u ribarskom komplekstu u Sinpou, lučkom gradu na istočnoj obali gdje se nalazi poznata podmornička baza.

Iz Washingtona nisu komentirali testno lansiranje, no poručili su da je riječ o očitom kršenju rezolucija UN-ovog Vijeća sigurnosti.

- Pozivamo Sjevernu Koreju da se suzdrži od poteza koji dodatno dižu tenzije na tom području te da se umjesto toga usredotoči na poduzimanje konkretnih koraka prema ispunjenju međunarodnih obveza - rekao je dužnosnik State Departmenta.

>> Kim Jong-un traži djevojke sa sela za svoj harem

>> Dužnosnik: Sjeverna Koreja upotrijebit će nuklearno oružje ako ih SAD na to prisili

Komentara 11

GO
goran2hr
19:28 09.05.2015.

Njegova se raketa diže.

DH
dalibor.hren
09:48 10.05.2015.

Bravo žuti, zbog čega bi samo Ameri smjeli posjedovati nuklearno oružje?

MH
mrtav-hladan
21:33 09.05.2015.

Zna debeli do kud smije i gdje mu je granica a mahati po zraku šakama moze koliko mu volja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije