Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
satelitske snimke

Sjeverna Koreja navodno priprema novi nuklearni pokus

Kim Jong UN
Foto: Reuters
1/11
07.05.2016.
u 10:35

Aktivnosti vozila primjećene su u zapovjedništvu podzemnog mjesta za nuklearna testiranja, Punggye-rija, kaže se na web stranici 38 North.

Sjeverna Koreja izgleda da se priprema za još jedan nuklearni pokus, pokazuju satelitske snimke koje je objavila američka web stranica koja nadzire tu zemlju.

Aktivnosti vozila primjećene su u zapovjedništvu podzemnog mjesta za nuklearna testiranja, Punggye-rija, kaže se na web stranici 38 North.

"Čini se da se vozila ovdje viđaju samo ako se sprema nuklearno testiranje", kaže 38 North. "Ni ljudi ni vozila nisu viđeni na tom mjestu od 2. svibnja. Od 5. svibnja tamo se nalaze četiri parkirana vozila".

Vođe i članovi sjevernokorejske Radničke partije sastali su se jučer na prvom kongresu u posljednjih 36 godina. Na njemu je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un rekao da je testiranje hidrogenske bombe u siječnju bio uspjeh.

Taj je pokus ojačao veličinu zemlje i njezinu snagu, kazao je Kim u govoru na otvaranju kongresa, prvog otkad je naslijedio oca na vlasti.

"Izgleda da se vojska nalazi u visokom stupnju pripravnosti", rekao je dužnosnik ministarstva obrane Južne Koreje, a navodi ga tamošnja novinska agencija Yonhap.

>>Kim Jong-un zabranio nošenje traperica i sve vrste piercinga 

>>Propala proslava rođendana utemeljitelja: Sjeverna Koreja nije uspjela lansirati balističku raketu

Komentara 2

IB
istina_boli
18:25 07.05.2016.

Bus pukla? Buuuum

OK
okvarbudovič
11:50 07.05.2016.

tko im kaj može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije