Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANSIRANJE

Sjeverna Koreja nastavila testirati projektile

Kim Jong Un u posjeti novoj podmornici
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/2
25.07.2019.
u 07:05

Pregovori između Sjeverne Koreje i SAD-a o denuklearizaciji zastali su nakon što je u veljači propao drugi summit između Trumpa i Kima u Vijetnamu.

Sjeverna Koreja ispalila je najmanje dva neidentificirana projektila u četvrtak iz područja oko Wonsana na istočnoj obali Sjeverne Koreje, izjavili su u Združenom stožeru Južne Koreje.

Projektili su preletjeli oko 430 kilometara, rekao je načelnik stožera ali nije detaljnije obrazlagao izjavu.

To je prvo prijavljeno lansiranje projektila otkako su se američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un sastali na demiliteriziranoj zoni između dviju Koreja krajem lipnja.

Posljednje testiranje oružja u Sjevernoj Koreji bilo je u svibnju, uključujući rakete kratkog dometa kao i manje rakete. Kim je tada nadgledao prvi let prethodno neprovjerenog oružja - relativno male brze rakete, za koje stručnjaci vjeruju da ih je lakše sakriti, lansirati i manevrirati njima u letu.

Državna tiskovna agencija KCNA izvijestila je u utorak kako je Kim pregledala veliku novoizgrađenu podmornicu u pratnji vođa raketnog programa. Time je možda signalizirao nastavak razvoja programa za balističke rakete, javlja Reuters.

Pregovori između Sjeverne Koreje i SAD-a o denuklearizaciji zastali su nakon što je u veljači propao drugi summit između Trumpa i Kima u Vijetnamu.

Komentara 1

SK
Spiljski_Komi
12:33 25.07.2019.

A normalno - kako će znat da su dobri, ako ih ne testiraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije