Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZIRAJU SE PODACI

Sjeverna Koreja lansirala najmanje dva projektila: Radi se o balističkim raketama?

Kim Jong Un
Reuters/PIXSELL
25.03.2021.
u 06:59

Američki dužnosnici također su potvrdili  Reutersu da je Sjeverna Koreja izvela novo lansiranje projektila, ne nudeći detalje o vrsti lansiranog naoružanja.

Sjeverna Koreja u četvrtak je lansirala najmanje dva projektila za koja se sumnja da su balističke rakete, potvrdili su Reutersu  dužnosnici Južne Koreje, Japana i SAD-a. 

To je najveći sjevernokorejski incident otkako je američki predsjednik Joe Biden preuzeo dužnost u siječnju.

Sjevernokorejske balističke rakete zabranjene su Rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, a ako se lansiranje potvrdi, to bi predstavljalo novi izazov za Bidenove napore u suradnji s Pyongyangom, koji su do sada odbijeni, objavio je Reuters.

Iz vojnog stožera Južne Koreje potvrđeno je da su najmanje dva "neidentificirana projektila" ispaljena u more iz sjevernokorejske provincije Južni Hamgyong na istočnoj obali.

Južnokorejske i američke obavještajne službe analiziraju podatke o lansiranju radi dodatnih informacija, navodi se u priopćenju. 

Američki dužnosnici također su potvrdili  Reutersu da je Sjeverna Koreja izvela novo lansiranje projektila, ne nudeći detalje o vrsti lansiranog naoružanja. 

Komentara 2

SI
sisavac
07:12 25.03.2021.

baš me zanima dal će bidenova ekipa u 4 godine uspjeti dogovoriti jedan sastanak sa sjevernim korejcima. trenutno se bave ušutkavanjem medija i granične policije po pitanju migranata, kojih ima više nego ikad. i da, i za to im je kriv trump. kamala se bedasto cerekala neki dan kad su je pitali dal će posjetiti graničnu policiju, lokacije na granici gdje je velika navala, imigracijske centre koji su krcati djecom... rekla je 'not today', i manijakalno se smijala, pa su je pitali što joj je smiješno...

SE
Serdar222
12:44 25.03.2021.

Zašto je Koreji zabranjeno lansiranje raketa ako to ne vrijedi za druge države? Molim suvislo objašnjenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije