Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANJE

Sjeverna Koreja kaže da je provela "vrlo važan test"

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
08.12.2019.
u 10:31

Postrojenje Sohae nalazi se na granici s Kinom, a napušteno je 2018. godine

Sjevernokorejska vojska provela je u subotu "vrlo važan test" u poligonu za lansiranje projektila Sohae, prenosi sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

U izvještaju stoji da je Akademija nacionalnih obrambenih znanosti izvijestila Centralni komitet Radničke partije Koreje da je uspješno provedeno testiranje u subotu, 7.prosinca.  

KCNA je rekla da će test imati "značajan učinak na promjenu strateške pozicije Sjeverne Koreje", ali nisu to elaborirali.

Smješteno na sjeverozapadu zemlje, na granici s Kinom, postrojenje Sohae napušteno je 2018. godine.

Ranije ove godine, prema nekim izvještajima, započela je ponovna izgradnja postrojenja, a NBC je prenio kako su radovi izvođeni upravo u vrijeme susreta Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una u vijetnamskom Hanoiu u veljači.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila je kako bi tvrdnja Pjongjanga mogla značiti da je Sjeverna Koreja uspješno testirala novi motor projektila koji bi mogao biti korišten za projektile drugog dometa ili interkontinentalne balističke projektile.

Ključne riječi

Komentara 6

GR
gragakarlovac
15:03 08.12.2019.

A jadni, tko shvača ove da su opasni su imali poteškoča u školi...”vrlo važan test!”da, da, kao dijeca u vrtiču

Avatar Verre
Verre
11:04 08.12.2019.

sta on bi ICBM? Pa to je jednostavno, bar nek da natjecaj, javili bi se i ameri i rusi i kinezi i indija. Moze birat model i boju, i dodatnu opremu :)

ME
medvedgrad
14:24 08.12.2019.

Hajde neka je sa srecom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije