Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažan udar

Sjever Čilea pogodio potres od 6,2 stupnja, građani u panici

potres
Foto: MARCELO HERNANDEZ/DPA/PIXSELL
02.11.2018.
u 07:03

Čile je jedna od zemalja najviše pogođena potresima, a prije osam godina dogodio se jedan od najsnažnijih ikada, jačine 8.8 stupnjeva

Potres jačine 6.2 stupnja po Richteru pogodio je sjeverni Čile, a tamošnje vlasti navode da još nema podataka u žrtvama niti je oglašena opasnost od tsunamija.

Epicentar potresa je bio oko mjesta Camina, u oblasti Tarapaca koja se nalazi oko 1.800 kilometara sjeverno od glavnog grada Santiaga. Potres se osjetio i u obližnjim oblastima Arica i Parinacota, koje graniče s Peruom i Bolivijom. Prema čileanskom radiju potres je izazvao paniku među žiteljima Arice i Iquiquea.

Čile je jedna od zemalja najviše pogođena potresima, a prije osam godina dogodio se jedan od najsnažnijih ikada, jačine 8.8 stupnjeva, koji je odnio preko 600 života. 

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:20 02.11.2018.

to se ruši onaj teritorij prek kojeg je bolivija imala nekad, do rata sa čileom, izlaz na pacifik. eto, ili će se stvoriti kanala ili će planine postati još veće!

Avatar rubinet
rubinet
11:00 02.11.2018.

Sjever Čilea pogodio potres? Potres pogodio sjeverni Čile! Sjever Čilea pogođen potresom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije