Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PRIPETAVANJE

Sjednica VNS-a dovedena u pitanje: Između Plenkovića i Milanovića sada zaiskrilo zbog lokacije

milanović plenković
Pixsell
20.11.2020.
u 16:50

- Dakle, ne zovemo u Banske dvore nego u NSK, kaže izvor iz Vlade z čega proizlazi kako u Vladi NSK očito drže „neutralnim terenom“.

Opet je „zapelo“ oko održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Taman kada se činilo da je dogovor postignut i da će se sjednica održati u ponedjeljak, a nakon što je otklonjena većina točaka o kojima su predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković imali različita mišljenja, pojavio se novi problem i to oko mjesta održavanja sjednice.

Naime, predsjednik države koji sjednicom Vijeća za nacionalnu sigurnost i predsjeda te koji je prvi tražio njezino sazivanje, želi da se sjednica održi u Vili Weiss dok je premijer stava da se sjednica treba održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK).

I dok u Vladi kažu kako je u tijeku usuglašavanje oko svega potrebnog da se sastanak održi u ponedjeljak te napominju kako je NSK i veći i epidemiološki prikladniji prostor s obzirom na to da se očekuje da će sastanak potrajati dva do tri sata iz Ureda predsjednika poručuju da im nije jasno zašto predsjednik Vlade ne želi da se sjednica održi u Vili Weiss. Naglašavaju kako je riječ o državnoj rezidenciji u kojoj su se i ranije tradicionalno održavale sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Neslužbeno iz Vlade poručuju kako je praksa s bivšom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović bila drugačija, odnosno da se sjednica Vijeća dok je ona bila predsjednica održavala po principu jednom na Pantovčaku, jednom u Vladi pri čemu je zadnja sjednica, kažu, bila na Pantovčaku.

- Dakle, ne zovemo u Banske dvore nego u NSK, kaže izvor iz Vlade z čega proizlazi kako u Vladi NSK očito drže „neutralnim terenom“. 

VIDEO: Predsjednik Milanović postavio je vijenac kod spomen-obilježja na Ovčari

Komentara 44

JU
jutro
17:17 20.11.2020.

Granićevi mališani

Avatar Primarius
Primarius
17:08 20.11.2020.

drugovi dogovorite se

Avatar film
film
17:26 20.11.2020.

bilo bi najbolje da pupi odluči di bu sjednica.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije