Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Plenković: Zbog jednog šnicla nećemo ugroziti nešto više

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
22.02.2018.
u 10:30

Izgleda da ćemo ovaj put imati više od jednog predstavnika, to jest imat ćemo i zamjenika izvanrednog povjerenika, rekao je Plenković

Izgleda da će Vlada u Agrokoru nakon ostavke izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka imati više od jednog predstavnika, odnosno povjerenik će imati zamjenika, rekao je premijer Andrej Plenković na jutrošnjoj sjednici Vlade.

Na početku dnevnog reda bio je paket pravosudnih zakona – o sudovima, Državnom sudbenom vijeću, zakona o područjima i sjedištima sudova, državnom odvjetništvu i državnoodvjetničkom vijeću. Na dnevnom redu bili su i prioriteti za djelovanje u institucijama Europske unije tijekom bugarskog predsjedanja Vijećem EU, o prijedlozi uredbe o financijskoj strukturi omotnice za program izravnih plaćanja u 2017. godini i uredbe o javnoj nabavi u području obrane i sigurnosti.

Premijer Andrej Plenković uvodno je komentirao jučerašnju situaciju s Ramljakovom ostavkom.

– Gospodin Ramljak ponudio je ostavku, to je bilo i očekivano s obzirom na našu komunikaciju, razgovore i specifičnu okolnost problema koji je nastao. (...) Vodimo konzultacije o novim članovima izvanredne uprave i Vlada će vrlo brzo, rekao bih početkom idućeg tjedna, kada se sve potrebne konzultacije završe, predložiti Trgovačkom sudu imenovanje izvanredne uprave. Izgleda da ćemo ovaj put imati više od jednog predstavnika, to jest imat ćemo i zamjenika izvanrednog povjerenika – rekao je Plenković naglašavajući da su poslali poruku o normalnom funkcioniranju kompanije i nastavku izvanredne uprave. Rekao je da je njihov angažman bio ključan za stabilnost te da je njihov potez bio ispravan.

– Bez stabilne političke situacije u zemlji nema potrebnog mira za dovršetak ovog procesa čiji je jedini cilj održavanje radnih mjesta i normalnog rada tih kompanija – rekao je premijer.

Sjednica Vlade
1/28

– Dogodila se pogreška, našli smo rješenje kako da tu pogrešku otklonimo – poručio je Plenković.

– Nije ova Vlada išla na izbore da bi kao prvu točku programa imala restrukturiranje Agrokora. Ovo je jedan od tranzicijskih problema koji je, eto, baš u ovo vrijeme došao na dnevni red – rekao je Plenković.

Premijer je rekao da je Zakon o izvanrednoj upravi pridonio najboljoj turističkoj sezoni u povijesti Hrvatske te da treba nastaviti metodom koju su usvojili, neovisno o pritiscima.

– Ono što je pogrešno, to ćemo rješavati, zbog jednog šnicla nećemo ugroziti nešto više – rekao je Plenković.

Plenković je također rekao da će u suradnji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva financija riješiti sve što je nužno za povećanje doplatka za djecu s predviđenim stupanjem na snagu 1. srpnja. Jučer je objavljen natječaj za prenamjenu dječjih vrtića u iznosu od 67 mil. kn, a Ministarstvo rada i mirovinskog sustava 8. ožujka raspisat će natječaj u vrijednosti 300 milijuna kuna koji će se odnositi na odgajatelje i prateće osoblje kako bi se produljio rad dječjih vrtića.

Predstavljajući paket pravosudnih zakona, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da će se te mjere pozitivno reflektirati na pravosuđe. 

– Ono što je možda najznačajnije, to je činjenica da nam u sustavu prekršajni sudovi više nisu opterećeni kao što su bili, ti suci nemaju dovoljno predmeta i nisu dovoljno iskorišteni. Stoga te sudove spajamo s općinskim sudovima – rekao je Bošnjaković.

Dodao je da će ovom reformom dobiti 34 suda, a istodobno će na određenim područjima moći vratiti općinske sudove.

– Jedna od važnih posljedica bit će bolja dostupnost pravosudnih tijela građanima – rekao je Bošnjaković.

Bošnjaković je također rekao da proces imenovanja sudaca ide iznimno sporo te da se znalo dogoditi da nakon objave bodovne ljestvice bude izabran netko sa 70. mjesta, a ne netko s prvih četiri ili pet. Sada se propisuje da je DSV u roku od šest mjeseci dužan imenovati suca. DSV će također raspisati javni poziv pola godine prije kraja mandata predsjednika Vrhovnog suda.

– Želimo stvoriti uvjete za još bolji i snažniji rad pravosuđa, da trendove koji su pozitivni još snažnije nastavimo – rekao je Bošnjaković.

Komentara 39

DU
Deleted user
10:26 22.02.2018.

tko ce mu biti zamjenik Dok Holidey ....ili dok dalicka...☺

PO
Polarus
10:39 22.02.2018.

jednog šnicla ?! stari moj... usmrdilo se vama čitavo prase...

JF
Jure Franceti
10:23 22.02.2018.

Hocemo vece penzije....🔨🚑🚑🚑🚑💰💰💰💰

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije