Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNA AFERA

Najiščekivaniji proces u Hrvatskoj: Objavljeno je kada će se odlučivati o optužnici za Agrokor

Zagreb: Ivica Todorić i drugi optuženi na suđenju uz obavezne zaštitne maske preko lica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
19.11.2020.
u 17:05

Tužiteljstvo Todorića i suoptuženike, među kojima su mu oba sina i bivši zet tereti da su raznim gospodarskim malverzacijama oštetili Agrokor za 1,2 milijarde kuna.

Tri mjeseca nakon što je najočekivanija  optužnica u hrvatskom pravosuđu podignuta, o njezinoj pravomoćnosti će odlučivati zagrebački Županijski sud. Riječ je o slučaju Agrokor, a sjednice optužnog vijeća zakazane su za 11. i 14. prosinca. U ta dva dana, optužno vijeće pod presjedanjem sutkinje Renate Pražetine Kaleb saslušat će argumente tužiteljstva i obrane te nakon toga odlučiti jesu li zadovoljeni uvjeti da optužnica postane pravomoćna.

No realno gledajući, male su šanse da će se to dogoditi jer su obrane praktički od pokretanja istrage u studenom 2017. isticale svoje primjedbe na knjigovodstveno-financijsko vještačenje. Gotovo je sigurno da će tražiti da se to vještačenje izdvoji kao nezakonit dokaz. Sud tome može i ne mora udovoljiti, no što god optužno vijeće odluči,  na odluku optužnog vijeća, kakva god bila, stranke imaju pravo žalbe, pa će se spis gotovo sigurno preseliti na Vrhovni sud, koji će odlučivati o žalbama.

A to je procedura koja bi moga potrajati jer je riječ u spisu, koji broji na desetke tisuća stranica, dok je sama optužnica napisana i obrazložena na 459 stranica. Sve to zapravo znači da je teško očekivati da će suđenje Todoriću i  ostalima početi prije kraja 2021., početka 2022.

Tužiteljstvo Todorića i 14-icu njegovih suoptuženika, među kojima su mu oba sina i bivši zet tereti da su raznim gospodarskim malverzacijama oštetili Agrokor za 1,2 milijarde kuna.

Video: Ivica Todorić i ostali oslobođeni su u slučaju “mali Agrokor”

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
17:53 19.11.2020.

Predstoji nam još jedan igrokaz za široke narodne mase i stoku sitnog zuba.Slijedi nam nekoliko desetljeća ping-ponga između sudova u onom stilu vračamo predmet na ponovno suđenje jer u obrazloženju niste stavili na karaju rečenice točku i počeli novu s velikim slovom.

KA
kaptol
17:53 19.11.2020.

Dobit će duplo više nego onaj što je vozio 195 kroz grad i ubio dvije osobe Hrvatskom pravosudju su bitniji novci nego zivoti

Avatar TheJack
TheJack
17:41 19.11.2020.

Nekriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije