Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVOĐENJE EURA
Povratak na članak

Marić: Do kraja tjedna šaljemo pismo namjere o ulasku u ERM II

Odluka o osnivanju Nacionalnog vijeća donesena je na 95. sjednici Vlade, 10. svibnja 2018. godine.

Komentari 19

Avatar Optimyst
Optimyst
13:51 03.07.2019.

Kad će sjednica nacionalne sigurnosti za obranu od organiziranog kriminala i pljačke ?

VL
BA
baegnian1
13:53 03.07.2019.

Referendum?

VL
DU
Deleted user
14:21 03.07.2019.

Plakati ćemo za kunom, i to gorko. Ali onda bu prekasno!!!

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:36 03.07.2019.

Koliko to ljudi želi prilikom svake konverzije kuna u eure i obrnuto plaćati visoke bankarske nametew i dodatne bankarske usluge? Koliko to njih želi raditi vani, na bankomatima? Stvarno, ali zar stvarno smo protiv smanjenja svih tih troškova za sve hrvatske građane? Kod svake konverzije? A turistička smo zemlja i maltretiramo goste da oni mijenjanju novac i plaćaju ogromne troškove konverzije stranim bankama. Ne odgovara nam da novac više potroše kod nas nego u stranim bankama? Dajte jedan argument zašto plaćati tolike namete konverzije eura u kune i obratno? I onda je vlada kriva kada predsjednik vlade i ministar urade nešto pametno. Ne, narod će sve uraditi, pa ćemo s narodom koji se ovdje komentirajući iskazao donositi odluke i častiti strane banke još godinama? Ovo je Hrvatska!

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:59 03.07.2019.

Mariću prekini s tom igrom oko eura dok se neko nije ozlijedio...

VL
VJ
vjaceslav
13:58 03.07.2019.

ja sam protiv uvođenja eura - a mnogi nijemci, istina, starije generacije, koje sam upoznao u njemačko,j žale za markom, a talijanima se standard katastrofalno smanjio uvođenjem eura. engleska ga nikada nije prihvatila, a sada izlazi i iz europske utopije. ali zaludu je vama govoriti - u sve vjerujete osim u boga!

VL
AM
Axis Mundi
02:17 04.07.2019.

A kad će biti referendum? Zašto nikako da naučimo lekcije, prije svega od naših susjeda? Vidjet ćete što ćete moći sa sto eura, a što možete danas sa cca 740 kuna. Hoće li Hrvatska mijenjati i ime? Hoće li se pripojiti možda nekoj zemlji da ne bude tako mala? O čemu mi pričamo i zašto se prodajemo? Neka cijeli svijet onda prijeđe na jedinstvenu valutu, zašto bi to za nas morao biti euro?

VL
UM
Umjereni
15:31 03.07.2019.

Ne razumijem ljude koji iz neke svoje uske perspektive u kuni gledaju nekakav element suverenosti (koji to nikako nije) i ne shvaćaju koliko je za gospodarstvo jednostavnije poslovati jednom, zajedničkom valutom umjesto da se neprestano preračunava, a od toga jedino banke imaju koristi. Što tu može riješiti referendum? Počet će opet bombardiranje fake newsima i kojekakvim nebuloznim tvrdnjama pa će nam penzioneri i osamnaestogodišnjaci u stilu Živog zida izglasati da su protiv uvođenja eura. Ajde da vas čujemo, koliko vas svoju životnu ušteđevinu drži u kunama, a koliko u eurima ili drugoj sličnoj valuti? Štedi li netko u češkim krunama ili mađarskim forintama?

VL
DU
Deleted user
20:54 03.07.2019.

Moraju u eurozonu, da bi dugovi izgledali 7,5x manji

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.