Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRASBOURG

Sjedište Europskog parlamenta stavlja se u službu borbe protiv koronavirusa

Europski parlament
Foto: Reuters/PIXSELL
07.04.2020.
u 14:11

Francuske vlasti planiraju u zgradi Europskog parlamenta otvoriti centar za testiranje i konzultacije, a predsjednik EP-a David Sassoli nudi da se i jedna zgrada u Bruxellesu pretvori u bolnicu

Sjedište Europskog parlamenta u Strasbourgu bit će privremeno iskorišteno kao centar za testiranje i zdravstvene konzultacije pacijenata koji sumnjaju na zarazu koronavirusom, objavila je francuska ministrica za Europu Amelie de Montchalin u razgovoru za alzaški dnevni list DNA.

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli ponudio je ne samo zgradu u Strasbourgu, nego i jednu zgradu Europskog parlamenta u Bruxellesu, kao i vozni park EP-a s preko 100 vozila, kao pomoć francuskim i belgijskim vlastima u zaustavljanju širenja koronavirusa. Nema još potvrde da su belgijske vlasti prihvatile ponudu, ali francuske očito jesu. U Strasbourgu je formalno sjedište Europskog parlamenta u kojemu se održavaju plenarna zasjedanja, a zbog koronavirusa je otkazano ožujsko i travanjsko. U Bruxellesu inače zasjedaju odbori EP-a i tu se odvija sav rad zastupnika između plenarnih sjednica u Strasbourgu. EP još ima i u Luksemburgu neke urede za svoju birokraciju. 

- Belgija, Francuska i Luksemburg su udomili EU institucije i sada, kad su se te zemlje našle pogođene pandemijom, red je da te zgrade koje ne služe svojoj svrsi budu ponuđene domaćinima. To je dobar potez - komentirao je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula u video intervjuu za Večernji lits u Bruxellesu u petak prošloga tjedna. 

>> Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije