Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne baš lagan plijen

Sitnog poštara pokušali dva puta orobiti u Dubravi zbog mirovina

postar
Davor Višnjić/Pixsell
12.08.2010.
u 19:01

– Nisam dobro! Počeo sam se oporavljati od šoka u svibnju, a tada se dogodilo ovo. Opet sam počeo sanjati scene s ratišta, kada sam se 1992. i 1993. borio u Dubrovniku i Posavini.

Iako su razbojnici u utorak u 9.15 sati po drugi put u samo tri mjeseca pokušali orobiti poštara Tomu Ivateka (51) u istoj, Grižanskoj ulici na broju 13 u Dubravi, računajući da će poštar, s obzirom na njegovu sitniju građu, biti lak plijen, prevarili su se. Kao i prvi put, ostali su praznih ruku, jer se “žilavi” poštar nije dao smesti.

– Tog jutra razbojnik me dočekao u zgradi na izlazu iz dizala. Spuštao sam se s četvrtog kata gdje sam jednoj umirovljenici dostavljao mirovinu. Kada sam otvorio vrata dizala namjeravajući izaći, preda mnom se pojavio razbojnik u motociklističkoj kacigi. Krenuo je na mene elektrošokerom, ali, srećom, pogodio me u pojas, tako da me nije ozlijedio. Zatim je slijedilo naguravanje. Glasno sam vikao da susjedi čuju: “Uzmi torbu, uzmi torbu!”, jer novac nije bio unutra, što ga je, pretpostavljam, i natjeralo u bijeg. Istrčao je iz zgrade, ali odustao je od bijega mopedom na kojem se dovezao, jer su se dva građanina dala u trk za njim. Na kraju, ipak im je uspio umaknuti – ispričao nam je poštar, koji je ovaj put, srećom, ostao neozlijeđen. Zadnji put nije bio te sreće. U ulazu 7 dobio je, kaže, drškom pištolja po glavi, te je sve završilo sa 16 šavova i longetom.

– Nisam dobro! Počeo sam se oporavljati od šoka u svibnju, a tada se dogodilo ovo. Opet sam počeo sanjati scene s ratišta, kada sam se 1992. i 1993. borio u Dubrovniku i Posavini. Imam tremu kada dođem pred zgradu, a trzam se na zvukove i ljude koji prolaze – objasnio je nasmiješeni Ivatek, dobrovoljni član vatrogasaca iz Dubrave, koji je isti dan nakon pokušaja razbojstva nastavio raznositi poštu.

Ključne riječi

Komentara 6

G8
gimli_8
20:20 12.08.2010.

Iz ovakvih se razloga (sigurnosnih) u sređenijim državama novci prebacuju na bankovni račun a ne nosi ih poštar.

OB
-obrisani-
21:26 12.08.2010.

gimli problem nije u metodici novca (dobar dio penzića baš nije pokretan a ni upućen u kartično poslovaje) nego je stvar opće kulture !Ovakve stvari su u normalnim zemljama pojava i to se može održati natom nivou! Ali kad takvo ponašanje postane pravilo onda je to problem! A sad se sjeti koji je ovo već pokušaj u hrvatskoj! To nije samo pojava nego je postalo pravilo ponašanja onih koji žele bez rada doći do sredstava ali ne za život nego za razbacivanje kako bi svoj ego uzdigli u visine! Kriminalce nikad nisam niti ću ikad poštovati!

MM
Mladen Miletić
22:37 12.08.2010.

Sitnog poštara pokušali dva puta orobiti u Dubravi zbog mirovina, tko ? isto sitni lopovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije