Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši župan opet na sudu

Šišljagiću počinje novo suđenje za izvlačenje 122.000 kuna iz Županije

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
23.09.2019.
u 13:59

Prema optužnici, Šišljagić i Marolin u više su navrata od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala nepovratnu pomoć tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog novca. Tvrde da nisu krivi.

Vladimiru Šišljagiću, bivšem osječko-baranjskom županu i nekadašnjem čelniku HDSSB-a, održano je jučer pripremno ročište za izvlačenje, kako ga se tereti, 122.000 kuna iz Županije. Na optuženičku je klupu, uz njega, sjeo i Martin Marolin, koji je u inkriminirano vrijeme bio pročelnik županijske Agencija za razvoj.

Riječ je o ponovljenom sudskom postupku. Vrhovni je sud u srpnju, podsjetimo, ukinuo prvu presudu osječkog suda iz svibnja 2016., kojom su Vladimir Šišljagić i Martin Marolin oslobođeni optužbi.

Glavna je rasprava zakazana za 14., 16., 28. i 30. listopada. Kako nam je rečeno, optuženicima će biti ponuđeno da prvo iznesu svoju obranu, ako to žele, a potom će se prionuti ispitivanju svjedoka. Novo će suđenje voditi i novo sudsko vijeće, na čelu sa sucem Davorom Mitrovićem.

Prema optužnici, Šišljagić i Marolin u više su navrata od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala nepovratnu pomoć tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog novca. Tvrde da nisu krivi.

Komentara 1

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:35 23.09.2019.

Grad i zupanija koji su opljackani gore od Kartage nasla je sudit za 15 000 eura; na zalost ne sale se ovo je istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije