Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prirodni rezervat

Šišljagić upozorio na opasnost nestajanja Kopačkog rita

Vladimir Šišljagić
Davor Javorović/Pixsell
28.10.2014.
u 16:23

Opasnost prijeti zbog pijeska koji poplave tamo nanose, a ne smije se intervenirati u zakonom zaštićenom prirodnom rezervatu

Dok se najavljivani koridor 5C pretvorio, na kraju, u cestu s dva kolnička traka, a željezničke linije se ukidaju, plovni dravski putevi čiste se na način da se pijesak prebacuje nizvodno pa ga Dunav odnosi u Srbiju, a zatim se od tamo uvozi kao građevinski materijal.

Sažetak je to današnjeg sastanka kolegija župana Osječko-baranjske županije na kojem je župan Vladimir Šišljagić ocijenio i kako je nemoguća misija da Hrvatska s postojećim sredstvima pa čak i uz pomoć EU fondova osigura pitku vodu za sva naselja s više od 50 stanovnika do 2018. godine, odnosno odvodnju za naselja s više od 2000 stanovnika do 2023. godine, a na što se obvezala kao država. Upozoreno je, također, i na opasnost od postupnog nestajanja Kopačkog rita zbog pijeska koji poplave tamo nanose, a ne smije se intervenirati u zakonom zaštićenom prirodnom rezervatu.

 - Ako država znatnije ne pomogne, Osječko-baranjska županije će i dalje osjećati velike posljedice, a sve će to rezultirati daljnjim porastom nezaposlenosti i padom proizvodnje - rekao je Šišljagić.

>>Prekršajna prijava županu Šišljagiću jer je "napuhao" 0,71

>>Šišljagić: Osječko-baranjska županija nije otok

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije