Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHVALJUJUĆI DONACIJAMA

Sisak u potresu ostao bez kazališnih dvorana, ali i ove godine bogat program Kulturnog ljeta

Danijel Prerad
14.06.2021.
u 13:53

Vinkovačko kazalište, te HNK Osijek dolaze bez naknade te će svoje izvedbe donirati Siščanima, kao i HNK Varaždin koji u Sisak 24. lipnja dolazi sa svojim mladim glazbenicima koji spremaju večer operete

Unatoč potresu i tome što je sisački Dom kulture 29. prosinca prošle godine ostao bez svojih prostorija za rad i kazališne izvedbe, i ove godine organiziraju Kulturno ljeto u Sisku koji će od 17. lipnja do 23. srpnja u Sisak donijeti 14 kazališnih predstava za djecu i odrasle, tri koncerta i osam kino predstava na otvorenom.

Sisački Dom kulture sa kino dvoranom je uništen i čeka ga duga obnova, uz procjenu štete od osam milijuna kuna, dok je Kazalište 21 također oštećeno, no nakon izrađenog elaborata i procjenu štete od milijun kuna ići će se uskoro u njegovu obnovu kako bi osposobili barem jednu kazališnu dvoranu. Kazalištu 21 susjedna dvorana, u kojoj je smješteno bilo Učilište, nažalost će se rušiti i na njenom mjestu napraviti nova zgrada s više sadržaja.

„Kulturno ljeto do sada smo imali u Starom gradu koji je također stradao u potresu te ga ne možemo koristiti. Srećom uz donaciju DM-a gradimo vanjsku pozornicu ovdje uz Kazalište 21 gdje će se moći održavati sav program. Na ovom Kulturom ljetu ćemo imati dvije premijere, našu koprodukciju s Gradskim kazalištem „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca te premijeru predstave za djecu Gradskog kazališta Sisak „Leteći kovčeg“, prema motivima priče H.C Andersena“, rekla je ravnateljica Doma kulture Sisak Tanja Tole Majstorović.

Istaknula je kako vinkovačko kazalište, te HNK Osijek dolaze bez naknade te će svoje izvedbe donirati Siščanima, kao i HNK Varaždin koji u Sisak 24. lipnja dolazi sa svojim mladim glazbenicima koji spremaju večer operete.

„Potres nas je odmah ponukao da se javimo kolegama u Sisak i ponudimo suradnju na jednoj zajedničkoj predstavi. Odabrali smo  predstavu „Što žena umije“ prema motivima humorske M. J. Zagorke, a koju je vinkovačka publika ocijenila izvrsnim ocjenama. Nadam se da će ovu vašu i našu predstavu i Siščani prihvatiti 17. Lipnja na ovoj pozornici.“ – rekao je ravnatelj vinkovačkog kazališta Zdenko Prečić koji je u Sisku sudjelovao na predstavljanju programa Kulturnog ljeta 2021.

Ulaz je na sve izvedbe besplatan, a svi programi će se tako odvijati na novoj pozornici na otvorenom uz Kazalište 21, uz ograničeni broj ulaznica koje je potrebno ranije rezervirati. U slučaju kiše program se seli u Dom INA rafinerije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije