Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajući podaci

Sisak: Ove godine 400 posto više poginulih u prometu

prometna
Foto: Pixsell
15.05.2018.
u 12:06

Kao ilustraciju provedene razine represivnih akcija na području županije rečeno je kako je u prva četiri mjeseca ove godine vozačima izdano čak 13.000 kazni za razne promete prekršaje

U prva četiri mjeseca ove godine na prometnicama Sisačko-moslavačke županije poginulo je pet osoba, što je za 400 puta više nego u istom razdoblju protekle godine. U prvoj polovici svibnja poginula je još jedna osoba, a dvije se još bore za život.

- Stanje nije dobro u prometu. Imamo i deset posto više teško ozlijeđenih osoba, a samo u dva zadnja mjeseca imali smo 20 teških prometnih nesreća u kojima su sudjelovali motociklist. Jedan je poginuo, a 18 ih je ozlijeđeno od čega deset teško.  Proveli smo ove godine mnoge represivne akcije, ali očito nema rezultata jer vidimo i dalje veliku razinu prometne nekulture' – rekao je na tiskovnoj konferenciji Ivica Solomun, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog promet PU sisačko moslavačke.

Kao ilustraciju provedene razine represivnih akcija na području županije rečeno je kako je u prva četiri mjeseca ove godine vozačima izdano čak 13.000 kazni za razne promete prekršaje, no da je i dalje situacija u prometu zabrinjavajuća. No ipak će policija pojačati represivne aktivnosti usmjerene sprječavanju tzv. četiriju ubojica u prometu: vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela u vožnji.

Istaknuto je i kako je udio mladih vozača u prometnim nesrećama s poginulim osobama tek oko 25 posto, a da su tri osobe poginule na autocesti Zagreb-Lipovac gdje je od 1. siječnja povećan promet za oko 500.000 vozila u odnosu na lanjsko isto razdoblje.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije