Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAČKI ŽUPAN

Žinić o aferi: Protiv mene se vodi medijski linč, spreman sam odstupiti ako je bilo nezakonitosti

Ivo Žinić
Nikola Čutuk/pixsell
20.01.2021.
u 13:55

Ponovio je da nije učinio ništa protuzakonito. “Da istaknem da je tome tako, reći ću da se i u obnovi kuća vidjelo da je sve što se iznosi protiv mene potpuno iskonstruirano”, rekao je Žinić.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić u Petrinji je izašao pred novinare i odgovarao na pitanja.

“Ja sam dragovoljac HV-a, branio sam ovaj kraj i za njega krvario. To želim na početku istaknuti", započeo je Žinić.

"Ni u jednu nekretninu nisam ušao nelegalno, protuzakonito. Za svaku sam dobio potvrdu, odnosno dokument da sam legalno u svim tim nekretninama. Ni za jednu nekretninu nisam se oglušio ni za kakvo plaćanje, kao što mi se stavlja na teret. Ovaj medijski linč koji se provodi prema meni i mojoj obitelji, s raznim konstrukcijama, neistinama i pokušajima dezintegracije mene kao osobe smatram da nije korektan jer ovog trenutka spreman sam odstupiti, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora i ne kandidirati se za župana u sljedećem mandatu utvrde li se bilo kakve nepravilnosti”, rekao je Žinić.

Snimio: Danijel Prerad

Ponovio je da nije učinio ništa protuzakonito. “Da istaknem da je tome tako, reći ću da se i u obnovi kuća vidjelo da je sve što se iznosi protiv mene potpuno iskonstruirano”, rekao je Žinić.

U priči oko kuće Ive Žinića svakodnevno se razotkrivaju novi detalji.

Prvo je tvrdio da se u dodijeljenu nekretninu uselio nakon Bljeska i Oluje, u kolovozu ’95., a državni je ured tvrdio da mu je kuća dodijeljena četiri mjeseca prije toga.

Bilo je nejasno kako je to moguće jer je zakon koji je omogućio takvu dodjelu kuća donesen tek krajem rujna te godine. Kasnije su kazali da je do pogreške došlo zbog teško čitljivog rukopisa i da je datum dodjele kuće 19. rujna, a ne 14. travnja.

U cijeloj se aferi pojavio i novi detalj. Naime, kuća koju je kupio Žinićev sin nakon potresa dobila je naljepnicu za rušenje. No kuća nije oštećena u potresu, nego u ratu. Ali ni to nije bio kraj nekretninskim aferama.

Otkriveno je da Žinić, unatoč tome što od 1995. godine živi u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić navodno se koristi i prostranim državnim stanom u Zagrebu. Stan ima 80-ak četvornih metara, a Ministarstvo branitelja neuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina.
 

 

Ključne riječi

Komentara 144

DU
Deleted user
14:07 20.01.2021.

Odstupit ćeš ti ne zbog medijskog linča nego zato što je veliki vođa to tražio. I ne glumi žrtvu. Žrtve smo mi koji moramo trpiti vaš invazivni krkanluk već 30g.

DU
Deleted user
14:07 20.01.2021.

Tako je i Horvatinčić rekao da se protiv njega vodi medijski linč jer je ubio 4 osobe!

Avatar Warded
Warded
13:58 20.01.2021.

Pa kako se protiv mene ne vodi linč crva?! Da ti nisu imali što naći, ne bi našli. Svi se vadite na istu šemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije