Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhvaćen kraj Topuskog

Sisačka policija uhitila Ukrajinca: Švercao ilegalne migrante

sud
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
24.09.2020.
u 12:15

Ukrajincu (21) je nakon ispitivanja određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 21-godišnjeg Ukrajinca te donijelo rješenje o provođenju istrage. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21-godišnjak 21. rujna 2020., postupajući zajednički i dogovorno s nepoznatim osobama (organizatorima ilegalnih prebacivanja migranata iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku), u nakani da se okoristi za unaprijed obećanu novčanu naknadu u zasad neutvrđenom iznosu, na makadamskoj cesti na području mjesta Čemernica, pokraj Topuskog, u unajmljeno osobno vozilo preuzeo turske državljane i afganistanskog državljanina, znajući da se oni ilegalno nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. 

Osnovano se sumnja da je okrivljenik ilegalne migrante prevozio prema Zagrebu, no u Gornjoj Čemernici su ga zaustavili i uhitili policijski službenici. Sudac istrage je okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Migranti formirali novi kamp u šumama iznad Velike Kladuše: Žele u Hrvatsku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije