Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Sirovatka:

Sirovatka: Ne mislim da bih trebao dati ostavku zbog državne mature

željko jovanović, sirovatka (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
28.05.2012.
u 21:30

Iako bi mogli inzistirati da su ta pitanja točna. No želeći da se u ovom trenutku omogući malo smirivanje ove situacije, koja je bila nepotrebno uzburkana, odlučili smo se na ovaj korak, rekao je Sirovatka

- Kritika je možda upućena nekome drugome. Mi smo izradili dobar ispit, naša stručna skupina sastavljena je od najkvalitetnijih profesora - komentirao je za Dnevnik HTV-a ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka kritike ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Sirovatka je dodao kako ne smatra da će Jovanović tražiti njegovu ostavku, a i ukoliko to učini ne smatra da je treba i dati.

Priznavanjem po jednog boda za dva "sporna" pitanja svim maturantima nisu, smatra Sirovatka, priznali grešku nego su time ocijenili da u tim pitanjima ima dvojnosti. Riječ je o 35. pitanju iz više razine ispita i 18. pitanju iz osnovne razine. 

- Iako bi mogli inzistirati da su ta pitanja točna. No želeći da se u ovom trenutku omogući malo smirivanje ove situacije, koja je bila nepotrebno uzburkana, da ispite učenici nastave u miru i da budu što uspješniji odlučili smo se na ovaj korak - rekao je Sirovatka.

>>Riješite test hrvatskog jezika koji je maturante digao na noge

Komentara 71

AL
alapača
10:52 29.05.2012.

@zes105 pogledala sam test i citirala ti pitanje i predložene točne odgovore. već nekoliko dana diskutiramo o pitanju i odgovoru , jel 3 (bez pjesnika ili sina) ili 4 (s pjesnikom i sinom), a na kraju ispade da bi točann odgovor bio koji nije ni predložen (1), jer je pjesnik unajmio čamac i posadu te je jedan i jedini putnik. a maturant je trebao izboriti bodove od tog pitanja za 1 minutu i 7 sekundi. i onda da mi netko priča kakoje matura ok?!

Avatar patkovic
patkovic
21:42 28.05.2012.

ja bi samo istražio ko je točno odgovorio na staročakavska pitanja jel u srodstvu ili prijateljskim vezama sa sastavljačima

ZE
zeitgeist..
09:20 29.05.2012.

I Jedna Ilijada ili odiseja nikako neće naučiti učenike da se bolje izražavaju. Za izražavanje je kudikamo bolji Vodić kroz galaksiju za autostopere. Ali to nikome u školstvu ne pada na pamet, jer su snobovi i misle da je dokazz prosvetljenosti to što su pročtali Tolstoja, Homera, Krležu n puta i samo o tome mogu razgovarati. Društvene znanosti su precijenjene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije