Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti mu zatvor

Širio glasine o izmišljenom događaju i plašio sugrađane

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
01.10.2015.
u 12:34

Putem elektroničkih medija proširio vijest o događaju koji se zapravo nije dogodio, što je među građanima izazvalo osjećaj straha

Policija je zbog remećenja javnog reda i mira podnijela optužni prijedlog protiv 36-godišnjeg Požežanina za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je tijekom ovog mjeseca širio lažne i uznemirujuće vijesti.

Kako doznajemo, on je putem elektroničkih medija proširio vijest o događaju koji se zapravo nije dogodio, što je među građanima izazvalo osjećaj straha. Utvrdi li se da je kriv, prijeti mu kazna do 30 dana zatvora ili novčana od 200 do 800 kuna.

>> MUP: Ne nasjedajte na glasine na povećan broj silovanja zbog imigranata

Komentara 3

PS
Psycho33
13:22 01.10.2015.

A kako se zove kad mediji i vlada svjesno obmanjuju javnost dezinformacijama ili neobjavljivanjem vijesti?

BA
babanko
12:43 01.10.2015.

I vlada širi lažne vijesti da hrvatska raste..pa niko iz vlade još nije optužen,.

DU
Deleted user
13:53 01.10.2015.

Kad bi se radilo tako skoro svi novinari u hrvatskoj bi zavrsili u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije