Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni zapovjednik IS-a

Sirijski Opservatorij: Omar Čečen "klinički mrtav"

islamska država
Reuters/PIXSELL
13.03.2016.
u 21:16

Glasnogovornik Pentagona Peter Cook potvrdio je da je cilj koalicijskih napada bio Omar Čečen, no nije želio objaviti informacije o njegovoj sudbini.

Jedan od vojnih zapovjednika Islamističke države Omar Čečen "klinički je mrtav" nakon zračnog napada na konvoj u kojemu se nalazio, izvijestio je u nedjelju sirijski Opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Opservatorij, koji ima široku mrežu izvora diljem Sirije, raspolaže podatkom po kojemu je Omar Čečen "klinički mrtav i već nekoliko dana diše uz pomoć respiratora" u bolnici na istoku pokrajine Rake, uporištu ultraradikalne grupe na sjeveru Sirije.

Američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je  8. ožujka da je sirijski džihadist "vjerojatno među 12 pripadnika IS-a koji su smrtno stradali u američkim bombardiranjima na sjeveroistoku Sirije 4. ožujka".

Po podacima SOHR-a, "koalicijske snage napale su konvoj s džihadistima iz zraka", no "šef IS-a nije mrtav već teško ranjen, a u napadu su ubijeni njegovi tjelohranitelji".

"Premješten je iz bolnice u pokrajini Hasake u drugu bolnicu u pokrajini Raki gdje ga njeguje liječnik, član džihadističke skupine, porijeklom Europljanin", kazao je za AFP direktor Opservatorija Abdel Rahman. 

Glasnogovornik Pentagona Peter Cook potvrdio je da je cilj koalicijskih napada bio Omar Čečen, no nije želio objaviti informacije o njegovoj sudbini

>>U zračnom napadu ubijen zloglasni ISIL-ov ministar rata Abu Omar al-Shishani?

Komentara 3

ZI
zimerman
05:11 14.03.2016.

Jako dobre vijesti, samo naprijed

GV
golub Vaso
22:01 13.03.2016.

opservatorij aka mi6

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije