Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAČNI NAPAD

Sirijske snage napale turski vojni konvoj: 'To je čin agresije'

Foto: Wochit
1/4
19.08.2019.
u 19:12

Propalo je više pokušaja primirja posredništvom Rusije i Turske čiji pregovori nisu uspjeli okončati borbu u Idlibu.

U zračnom napadu sirijskih vladinih snaga na turski vojni konvoj u sjeverozapadnoj Siriji ubijena su tri civila, a ranjeno ih je 12, objavila je u ponedjeljak Turska. 

Konvoj se u trenutku zračnog napada približavao prvim linijama obrane u provinciji Idlib, rekla su dva pobunjenička izvora koje podržava Turska i promatračka skupina. 

Ankara, koja podržava neke pobunjeničke skupine na sjeverozapadu, smjestila je svoje snage u Idlibu u dogovoru s Rusijom, najmoćnijim saveznikom sirijskog predsjednika Bašara al-Asada

Sirijski državni medij piše da je slanje konvoja u Siriju čin agresije te da se time nastoji pomoći pobunjenicima u blizini Khan Sheikhouna.

Propalo je više pokušaja primirja posredništvom Rusije i Turske čiji pregovori nisu uspjeli okončati borbu u Idlibu. 

Sjeverozapad je posljednje veliko uporište pobunjenika gdje Ankara uz rusku pomoć provodi ofenzivu od kraja travnja. 

U sukobima je ubijeno najmanje 500 civila, objavio je UN.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
19:48 19.08.2019.

Čuj ovo: Čin agresije je napadati konvoj konvoj koji u tvojoj zemlji bez tvog dopuštenja dostavlja opremu skupinama protiv kojih se boriš u vlastitoj zemlji!!!! Da ne povjeruješ!!!!

SP
Savski_pijesak
21:18 19.08.2019.

Ne razumijem otkud pravo Turskoj okupirat pola Cipra, i upast u Siriju gdje ne zive Turci ,bez ikakvih sankcija iz svijeta pa onda mozemo i mi upast u BiH u slucaju da Hrvati budu ugrozeni

BA
Bakurl
19:40 19.08.2019.

Teško je razumjeti ljude koji su za vječne statuse quo. Jedan od načina završetka rata u Siriji je da pobunjenici polože oružje, budu abolirani i poslije rovare protiv države, sklapaju koalicije s Assadom i pljuju po ratu i Siriji; aa drugi način je da ih sirijska vojska do kraja pobijedi. Status quo odgovara samo onima koji su željeli pobijediti Assada ne bi li opet nekada pokušali isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije