Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAMSKA DRŽAVA

Sirijske demokratske snage blizu istjerivanja IS-a iz posljednjeg uporišta

Borci SDF-a u Raki nakon oslobođenja od Islamske države
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2019.
u 11:54

Dio ISIL-ovaca još se nalazi na području na obali rijeke Eufrat i tek se trebaju predati.

Sirijske demokratske snage (SDF), koje podupire SAD, izjavile su da su blizu istjerivanja militanata Islamske države (IS) iz njihovog posljednjeg uporišta u istočnoj Siriji u utorak, nakon što su zauzeli džihadistički kamp i okružili preostale borce.

"Ovo nije objava pobjede nego veliki napredak u borbi protiv IS-a", napisao je na Twitteru Mustafa Bali, dužnosnik SDF-a zadužen za medije.

"Kamp je pod potpunom kontrolom SDF-a. Operacija još nije završena", rekao je drugi dužnosnik.

Dio militanata IS-a još se nalazi na malom području na obali rijeke Eufrat i tek se trebaju predati, kazao je dužnosnik.

"Trenutačno se vode borbe u Baghouzu. Oni drže dio obitelji kao ljudske štitove", dodao je.

Taj je kamp bio najveće preostalo područje pod kontrolom IS-a u Baghouzu.

Od 9. siječnja više od 60.000 ljudi napustilo je enklavu, oko pola njih koji su se predali su pristaše IS-a uključujući oko 5000 boraca IS-a.

Međutim premda je poraz u Baghouzu okončao njihovu kontrolu na trećini teritorija Sirije i Iraka koji je osvojio 2014., ta je skupina je ostala i dalje prijetnja, rekli su regionalni i zapadni dužnosnici.

Katastrofa na Mozambiku

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:12 19.03.2019.

ma kakvo tjeranje, sami odlaze i cekaju u redu da ih ameri proslijede u eu, eno vec su poceli naredjivati eu drzavama da ih moraju primiti nazad a borbe vode njih par koji vise nevjeruju amerima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije